Насрочиха дата за доиграването на Де Класикер, Аякс обаче се разбунтува

19:01
Насрочиха дата за доиграването на Де Класикер, Аякс обаче се разбунтува

От Кралския нидерландски футболен съюз (KNVB) официално обявиха кога точно ще се доиграе дербито между Аякс и Фейенорд. То беше прекратено вчера в 55-ата минута на мача, след като фенове на домакините на два пъти хвърляха факли на терена, което доведе до прекъсвания на играта.

Така от футболния съюз съобщиха, че Де Класикер ще продължи именно от 55-ата минута на 27 септември с начален час 14:00 местно време (15:00 българско време) пред празните трибуни на “Йохан Кройф Арена”. От KNVB подчертаха, че според тях състезанието трябва да е възможно най-честно и затова е за предпочитане мачът да бъде решен на футболния терен. Оттам добавиха, че часът на срещата е съгласуван с общината на Амстердам. По програма именно в сряда Аякс трябваше да приеме Волендам в отложен двубой от третия кръг на Ередивизи. Това означава, че въпросният двубой отново ще трябва да бъде пренасрочен за нова дата.

От амстердамския гранд обаче реагираха светкавично и посредством декларация се противопоставиха на решението на федерацията. От клуба твърдят, че то е във вреда на футболните фенове. Вместо това от Аякс предложиха сблъсъкът с Фейенорд да бъде доигран в първата седмица на ноември предвид сгъстената програма на двата отбора. Оттам се аргументираха с факта, че точно тогава Волендам ще играе за Купата на Нидерландия, докато нито Аякс, нито Фейенорд имат срещи от турнира по същото време. В съобщението на клуба също така става ясно, че той ще предприеме съдебни действия заради новата дата на дербито. От друга страна, Фейенорд единствено разпространи комюникето на KNVB, без да изразява каквато и да е позиция.

Междувременно, според “Де Телеграаф” във федерацията обмислят да накажат Аякс с -6 точки заради инцидентите покрай вчерашното изиграване на мача. В KNVB обаче ще изчакат с евентуалното налагане на подобна санкция, за да може преди това отборът да е събрал актив от поне 6 точки. В момента амстердамци имат едва 5 спечелени пункта от 4 завършени двубоя, което им отрежда 14-ата позиция в класирането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация