Едвин ван дер Сар е приет в болница в Сплит с мозъчен кръвоизлив

20:38
Едвин ван дер Сар е приет в болница в Сплит с мозъчен кръвоизлив

Легендарният нидерландски вратар Едвин ван дер Сар е бил приет в болница заради мозъчен кръвоизлив. Това съобщиха от бившия му клуб Аякс, където той работеше доскоро като директор.

“В петък Едвин ван дер Сар е получил мозъчен кръвоизлив. В момента е в болница в интензивно отделение и е в стабилно състояние. Щом има повече конкретна информация, ще последва актуализация на новините. Всички в Аякс пожелават на Едвин скорошно възстановяване. Ти си в мислите ни”, гласи изявлението на амстердамския клуб в социалните мрежи.

Според информация на нидерландския журналист Майк Вервей кръвоизливът на Ван дер Сар се случил, докато той е бил на почивка в Хърватия. Той е бил спешно транспортиран в болница в Сплит чрез хеликоптер.

Това не е първият подобен случай в семейството на бившия страж на Аякс и Манчестър Юнайтед. През декември 2009-а, докато той още пазеше за “червените дяволи”, неговата съпруга Анемарие също преживя мозъчен кръвоизлив, но за щастие тя успя да се възстанови. 

Ван дер Сар доброволно напусна поста си на изпълнителен директор в Аякс през май, като посочи за причина разочароващия сезон на клуба. В края на миналата година друг бивш ръководител на амстердамци - Марк Овермарс, пък беше покосен от инфаркт. Някогашното крило оживя след случилото се, но признава, че то му е оставило сериозни дълготрайни увреждания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация