Прекратиха Де Класикер! Наложи се конната полиция да разпръсне ултрасите

01:01
Прекратиха Де Класикер! Наложи се конната полиция да разпръсне ултрасите

Голямото дерби на Нидерландия Де Класикер и този път не мина без сериозни скандали. Действащият шампион Фейенорд беше на път да запише разгромен успех при гостуването си на Аякс, след като водеше с 3:0 в началото на второто полувреме, но мачът така и не завърши заради поведението на част от феновете на домакините, които на три пъти прекъсваха двубоя преди окончателното му прекратяване.

Още в средата на първото полувреме играта беше спряна за няколко минути заради хвърлена пластмасова чаша в близост до очертанията на терена. Малко преди края на първата част се стигна до ново прекъсване заради хвърлени факли в наказателното поле на гостите. Няколко минути след началото на двубоя ултраси на домакините отново засипаха терена с факли, което доведе до ново спиране на играта. Така се стигна до 55-ата минута, когато главният съдия Сердар Гьозюбюк окончателно прекрати дербито, като все още не е ясно дали то ще бъде доиграно в друг ден, или ще бъде присъдена служебна загуба за Аякс.

Според информациите в Нидерландия причина за поведението на феновете на амстердамци е техен протест вследствие на разочароващото представяне на отбора от началото на сезона. Съставът на Морис Стийн е едва на 14-ото място в класирането с актив от 5 точки след една победа, две равенства и една загуба преди днешния злополучен мач. В социалните мрежи дори се появиха клипове как фенове се опитват да нахлуят през главния вход на “Йохан Кройф Арена”, чупейки въртяща се врата след прекратяването на двубоя. Заради безредици пред стадиона на местната полиция ѝ се наложи да използва сълзотворен газ за разпръсването на беснеещи привърженици, като трима от тях са арестувани.

Що се отнася до самия мач, Сантиаго Хименес се превърна в кошмар за амстердамци с два гола и една асистенция днес. Още в 9-ата минута нападателят с мощен шут откри резултата в полза на гостите. След още 9 минути отново той се разписа, след като пресече пас назад на Антон Гаей и нанесе удар, който се оказа неспасяем за Джей Гортър. При контраатака на ротердамци в 37-ата минута именно Хименес асистира за попадението на Игор Пайшао, с което търпението на домакинската агитка се изчерпа и така се стигна до събитията, довели до прекратяването на двубоя.

 

ВИДЕО ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация