Нюкасъл вече търси заместник на Тонали

17:52
Нюкасъл вече търси заместник на Тонали

Нюкасъл Юнайтед се подготвя за живот без Сандро Тонали. Италианският национал се очаква да получи дълго наказание от властите на Апенините за нелегални заложи. 23-годишният халф обсъжда споразумение с прокуратурите, но минимума на санкцията ще е седем месеца, за колкото бе наказан Николо Фаджоли от Ювентус.

След това развитие мениджърът на “свраките” обсъжда с ръководството кой може да бъде привлечен за заместник на Тонали. Първото име, към което клубът се е насочил е халфа на Манчестър Сити Калвин Филипс, който не попада в сметките на Пеп Гуардиола и се очаква да напусне “Етихад”. Нюкасъл ще се опита да го вземе под наем през януари.

Краткосрочен вариант може да бъде и халфа на Тотнъм Ерик Дайър, който и искан и от Рома. Договорът на англичанина изтича в края на сезона и той може да бъде сравнително евтин вариант, което е фактор, тъй като Нюкасъл не може да си позволи скъпи трансфери през зимата, ако иска да спазва Финансовия феърплей.

“Свраките” следят внимателно и Амаду Онана от Евертън. Те имаха интерес към белгийския национал и през лятото, но така и не изпратиха оферта. Финансовото състояние на “карамелите” ще ги накара да слушат предложения за играча.

През лятото Нюкасъл имаше сериозен интерес към шотландския национал Скот Мактоминей. Манчестър Юнайтед обаче едва ли ще се раздели с него през януари. Клубът се колебаеше за бъдещето му, но напоследък халфът играе все по-често и отбеляза някои важни голове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация