Има възможност Тонали да бъде наказан за едва десет месеца

14:42
Има възможност Тонали да бъде наказан за едва десет месеца

Футболистът на Нюкасъл Сандро Тонали и адвокатите му ще се срещнат днес с италианската прокуратура във връзка със сканадала с нелегални залагания, пише “Гадзета дело Спорт”.

Според изданието е все по-вероятно да се постигне бързо споразумение между двете страни. Тонали ще признае вината си и ще сътрудничи изцяло на властите, като ще се стреми дисквалификацията му да бъде за една година, като дори има опция тя да е още по-малка - 10 месеца.

Първата среща между представителите на Тонали и прокурорите ще бъде именно за уточняването на условията на споразумението, с което Тонали ще признае вината си. Това веднага ще намали наполовина санкцията, която прокуратурата смяташе да иска. Бившите адвокати на Милан и сегашни юридически защитници на футболиста - Маурицио Скакабарози и Марко Фено, ще представят защитата на своя клиент, като се фокусират преди всичко върху активното сътрудничество от негова страна (поради което могат да предложат на разследващите нови разкрития) и върху пълното му  осъзнаване на допуснатата грешка.

Случаят с Тонали е по-специфичен, тъй като той е залагал в нелегални платформи на мачове на Милан именно докато е бил част от “росонерите”. Освен това футболистът е правил залози и докато е бил в бившия си клуб Бреша. Все пак той е залагал на победи на отборите си, така че няма спортно нарушение, но въпреки това санкцията му със сигурност ще е по-голяма в сравнение със 7-те месеца дисквалификация (плюс 5 рехабилитация) на футболиста на Ювентус Николо Фаджоли, който не е правил залози на мачове на “бианконерите”.

Ето защо е вероятно в крайна сметка да се постигне споразумение за 12-месечна дисквалификация на Тонали. Желанието на всички е за бързо решение на казуса, като се очаква развитие да има след много кратко време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация