От Нюкасъл нарушиха мълчанието си за Тонали

19:30
От Нюкасъл нарушиха мълчанието си за Тонали

От Нюкасъл Юнайтед нарушиха своето мълчание и за първи път коментираха разследването около Сандро Тонали заради нерегламентираното му залагане в нелегални хазартни сайтове.

Нюкасъл Юнайтед може да потвърди, че Сандро Тонали е обект на разследване от италианската прокуратура и Италианската футболна федерация във връзка с незаконни залагания. Сандро е изцяло ангажиран с разследването и ще продължи да съдейства на всички съответни органи. Той и неговото семейство ще продължат да получават пълна подкрепа от клуба. Заради продължаващото разследване Сандро и Нюкасъл Юнайтед не са в състояние да направят допълнителни коментари в момента”, се казва в изявлението на клуба.

Междувременно, адвокатите на италианския национал Маурицио Скакаброци и Марко Фено потвърдиха, че футболистът вече е дал своите показания както пред местната федерация, така и пред прокуратурата. Предвид неговите самопризнания, очаква се полузащитникът да бъде наказан да не практикува футбол за поне една година.

“Тонали посети съда в Торино вчера, за да даде показанията си пред прокурор Мануела Педрота, както преди това се беше срещнал с Джузепе Чине като част от спортното разследване. Той изцяло изясни своята позиция, предоставяйки цялото си съдействие на властите. Тъй като все още тече разследване, засега не е възможно да се дадат публични изявления по въпроса, но се надяваме и вярваме, че Сандро Тонали ще види своята позиция дефинирана възможно най-скоро, за да продължи позитивните стъпки, които вече е направил”, гласи съобщението на адвокатите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация