Наполи се възползва по най-добрия начин от кризата в Унион Берлин

00:25
Наполи се възползва по най-добрия начин от кризата в Унион Берлин

Италианският шампион Наполи постигна втора победа в Група "С" на Шампионската лига, след като надделя с 1:0 над Унион (Берлин) като гост. Джакомо Распадори отбеляза попадението в 65-ата минута, като това бе и единственият точен удар на "партенопеите" в срещата. Унион игра стабилно до този момент и имаше възможности да измъкне нещо повече, но въпреки това "железните" записаха девета поредна загуба във всички турнири и за момента не се вижда как ще излязат от тази тежка криза. Наполи заема второ място в групата, изоставайки на три точки от лидера Реал Мадрид. Унион е на дъното. 

Урс Фишер бе направил три промени от мача с Щутгарт. Ааронсон, Бекер и Фофана стартираха за домакините. Русия Гарсия заложи на същите 11, които започнаха при победата над Верона през уикенда. Това означаваше, че Распадори отново водеше атаката в отсъствието на контузения Осимен.

Наполи владееше повече топката през първата част, която не бе никак зрелищна, но най-добрата възможност бе за домакините. В 24-тата минута Фофана прати топката във врата на Мерет, но попадението бе отменено заради засада. В 37-ата отново Фофана бе близо, след като влезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но Мерет този път изби. Това бе и единственият точен удар към една от двете врати преди почивката.

В 65-ата минута Наполи поведе с първи си точен удар в мача. Това се случи, след като Кварацхелия проби до самата аутлиния, след което върна по земя към Распадори, който от няколко метра засече в близкия ъгъл.

Десет минути преди края Кнохе имаше добра възможност, но стреля с глава на сантиметри встрани от лявата греда.

Така Унион стана едва вторият германски отбор, който записва три загуби в първите си три мача в груповата фаза на Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация