Реал Мадрид изчака до последния възможен момент, за да спечели трите точки срещу Унион (видео)

22:23
Реал Мадрид изчака до последния възможен момент, за да спечели трите точки срещу Унион (видео)

Реал Мадрид записа шеста поредна победа от началото на сезона и сложи успешен старт на кампанията си в Шампионската лига, след като надделя с 1:0 с Унион Берлин на „Сантиаго Бернабеу“ в двубой от Група С. 14-кратният шампион на Европа доминираше и създаде няколко доста добри ситуации, особено след почивката, но на два пъти гредите спираха удари на Родриго и Хоселу, а стражът на гостите Фредерик Рьонов също се отличи с две-три решаващи намеси. Двубоят вървеше към изненадващо 0:0, но Джуд Белингам отново се превърна в големия герой за Реал, след като донесе успеха на „белите“ с попадение в 94-тата минута, което бе шесто за него в шест мача за кралския клуб.

Карло Анчелоти направи четири промени в сравнение с мача с Реал Сосиедад. Фран Гарсия, който през уикенда записа две асистенции, бе оставен на пейката за началото. Вместо него започна Начо Фернандес. Лукас Васкес пък замени контузения Дани Карвахал. Лука Модрич и Едуардо Камавинга се завърнаха в халфовата линия за сметка на Кроос и Валверде. Винисиус все още е контузен, така че Хоселу запази мястото си в атаката на „белите“.

Четири корекции предприе и Урс Фишер в сравнение със загубата на Унион от Волфсбург. Леонардо Бонучи дебютира за Унион. Люка Тусар влезе в халфовата линия на гостите, а Шералдо Бекер бе предпочетен пред Давид Датро Фофана за партньор на Бееренс в атака. Йосип Юранович също започна. 

Двата отбора не загубиха никакво време в проучване и започнаха с атаките от самото начало. Още в третата минута Рюдигер блокира Бееренс, който бе напът да засече центриране отдясно. Реал отговори с още по-добри ситуации, открили се пред Хоселу. В първия случай нападателят засече с глава перфектно центриране на Белингам, но прати топката право в ръцете на Рьоньов. В шестата минута ситуацията бе още по-удобна за Хоселу, който този път се извиси на далечната греда и посрещна центриране на Васкес отдясно, но ударът му премина встрани от целта.

В 23-тата минута Алаба опита късмета си от пряк свободен удар от около 30 метра, но топката премина над вратата. Малко след това Хоселу за трети път получи възможност да стреля с глава, след като засече центриране от корнер на Модрич. Този път испанецът стреля над напречната греда. 

Реал Мадрид се настани трайно в половината на Унион и владееше топката във все по-голям процент от времето, но германският тим, който се дръпна доста назад, се защитаваше добре и не допускаше сериозни опасности.

В 48-ата минута Унион организира добра атака. Бееренс задържа в наказателното поле, с гръб към вратата, след което пусна към Госенс, който стреля от малък ъгъл, но топката се оплете във външната страна на мрежата. Това бе и първата добра възможност за гостите.

Веднага след това Реал натисна здраво и в рамките на секунди Родриго имаше две чудесни ситуации. Първо той получи отдясно, поведе си с глава и стреля силно, но Рьонов изби с гърди. Секунди след това Лукас Васкес изпрати топката обратно в наказателното поле, където Родриго засече от въздуха, но топката срещна близката греда.

Натискът продължи и в 54-тата минута Роньов изби поредния удар на Хоселу.

Гредата спаси за втори път Унион в 63-тата минута, когато Хоселу засече с глава центриране на Родриго отдясно и насочи топката към ъгъла, но Рьонов изби, след което топката рикошира в десния стълб на вратата му.

Кроос и Валверде се появиха на местата на Камавинга и Чуамени в 66-ата минута.

Стражът на Унион за пореден път се намеси блестящо в 69-ата минута, когато изби над гредата си много хубав изстрел на Модрич от границата на наказателното поле. Реал продължи да натиска доста по-яростно в сравнение с първата част, но голът така и не падаше. В 75-ата минута Рюдигер засече с глава центриране от корнер, като този път Рьонов увисна, но за негов късмет топката премина над напречната греда. 

В 78-ата минута Хоселу поиска дузпа, след като след негов удар топката срещна първо гърба на Дуку, а след това и ръката му, но правилно реферът на уважи тези претенции.

В 83-тата минута Хоселу за пореден път се размина с гола, след като засече добре от воле центриране на Белингам, но топката премина на сантиметри встрани.

В четвъртата минута на добавеното време Джуд Белингам донесе победата на Реал. Домакините изпълниха поредния корнер, при който Кроос поддаде по земя към Валверде, който стреля от границата на наказателното поле. Бранител на Унион блокира, след което топката рикошира в друг негов съотборник, английският национал се ориентира най-добре, обърна се и от два метра прати кълбото в опразнената врата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация