Голямо зрелище и изключителни голове на Наполи - Реал Мадрид

00:33
Голямо зрелище и изключителни голове на Наполи - Реал Мадрид

Отборът на Реал Мадрид пребори Наполи с 3:2 като гост в дербито от група “С” на Шампионската лига и с пълен актив след два кръга оправдава очакванията да е фаворит за продължаване напред. Победният гол дойде в 78-ата след поредна “бомба” на Федерико Валверде от далечно разстояние, като в случая се стигна до рикошет, заради което това беше записано като автогол на вратаря Алекс Мерет.

Не по-малко атрактивно попадение вкара и Джуд Белингам по-рано в двубоя - за 2:1 за "лос бланкос" в 34-тата минута. Преди това Лео Йостигор беше извел неаполитанците напред в 19-ата минута след грешка на Кепа Арисабалага, но само седем минути по-късно Винисиус Жуниор беше изравнил. Домакините стигнаха до 2:2 в 54-тата от дузпа, реализирана от Пьотър Жиелински.

В другия двубой от групата се стигна до същия резултат, след като и Брага надигра Унион (Берлин) с 3:2 на чужд терен.

Очаквано Виктор Осимен се завърна в титулярните 11 на Наполи, след като срещу Лече преди дни започна на пейката. От първата минута излезе и Матео Политано.

За Реал Мадрид в атака от началото действаха бразилците Винисиус Жуниор и Родриго. Едуардо Камавинга отново действаше като ляв бек, а титуляр беше и капитанът Начо Фернандес, който преди дни получи червен картон в Ла Лига.

Двата отбора започнаха активно и бързо си размениха по едно положение. И докато изстрел на Политано беше спасен от Кепа, то доста по-сериозен беше шансът за гостите. В 6-ата Родриго излезе сам срещу Алекс Мерет, но и той не успя да отбележи.

Джуд Белингам нанесе хубав удар от въздуха в 9-ата, но топката беше избита.

Наполи успя да поведе в 19-ата, когато след центриране от корнер двамата централни защитници на тима свършиха отлична работа. Натан успя да засече след грешка на Кепа при излизането, топката срещна гредата и се върна към терена, където Йостигор се извиси над всички и отбеляза за 1:0.

Реал обаче бързо изравни, като този път грешка допусна водещ състезател на италианците - капитанът им Ди Лоренцо. Негов пас в 26-ата беше пресечен от Белингам, който веднага изведе Вини Жуниор и бразилецът хладнокръвно матира Мерет с удар по диагонала - 1:1.

Рекордьорът по титли в турнира използва момента и не закъсня с втория си гол. Реализира го Белингам в 34-тата, когато с лекота отигра покрай няколко футболисти на Наполи и със силен шут не остави шансове на вратаря на италианците - 2:1 за Реал. 

Осимен напомни за себе си чак в 38-ата, когато засече центриране отдясно, но този път Кепа се реваншира за неубедителната си намеса при гола на Наполи и отрази. 

Все пак Наполи стигна до втори гол, който в случая беше за 2:2. В 51-вата минута се стигна до спорна ситуация за евентуална дузпа в полза на домакините, след като удар на Осимен рикошира в тялото на Начо и срещна изпънатата лява ръка на защитника. Главният рефер Клеман Тюрпен първоначално не реагира, но беше извикан от колегите си от ВАР да изгледа повторение. В крайна сметка той прецени, че това е за наказателен удар. Жиелински го превърна в гол с помощта на гредата, а минутата вече беше 54-та.

Тук вече италианският първенец доминираше в мача и последваха още две опасности пред Кепа. 

После обаче Реал Мадрид спря устрема на Наполи и от своя страна заигра по-активно. В 74-тата влезлият като смяна Модрич шутира опасно, Мерет спаси, а при добавката Белингам не уцели вратата с глава. 

Четири минути по-късно обаче Феде Валверде припомни за мощния си шут. Негов топовен удар извън наказателното поле срещна напречната греда, след което последва рикошет в тялото на Мерет и топката се оказа в мрежата за 3:2 за Реал Мадрид

След това Реал умело се затвори и не допусна изравняване.

В следващия кръг в групата Реал Мадрид ще гостува на Брага, а Наполи ще пътува до Берлин. Мачовете са на 24 октомври. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация