Интер взе своето срещу коравия отбор на Залцбург

21:49
Интер взе своето срещу коравия отбор на Залцбург

Финалистът от миналия сезон Интер надви Залцбург с 2:1 в среща от група “D” на Шампионската лига и вече има 7 точки от три мача.

Алексис Санчес беше точен за домакините в 19-ата минута, но в 57-ата Оскар Глох изравни. Хакан Чалханоолу върна аванса на Интер от наказателен удар в 64-тата минута. Този резултат се запази до края, с което италианците направиха важна крачка към евентуалното си продължаване напред. След две седмици двата отбора ще се срещнат отново, но в Залцбург.

В другата среща от групата по-късно днес Бенфика посреща Реал Сосиедад.

Интер не впечатли с нищо на “Джузепе Меаца”, но по-големият опит на тима си каза думата, нанасяйки удари в точния момент. Надъханите младоци на Залцбург се хвърляха смело в атаки, но в крайна сметка трите точки останаха в Милано. Ред Бул пък остава само с успеха си срещу Бенфика в първия кръг.

Треньорът на “нерадзурите” Симоне Индзаги е оставил на пейката ключови футболисти като Федерико Димарко, Николо Барела и Маркюс Тюрам, а шанс от първата минута получават Алексис Санчес, Карлос Аугусто и Давиде Фратези.

Гостите от Залцбург залагат на множество млади футболисти, като в атака излизат 19-годишният израелец Оскар Глох и 20-годишният хърватин Роко Шимич.

Тимът от Залцбург създаде първата опасност, след като в 4-тата минута Оскар Глох получи топката в наказателното поле и стреля по диагонала, но Ян Зомер спаси.

Интер обаче беше по-съсредоточен и при първия си удар във вратата излезе напред. Това се случи в 19-ата минута, когато Алексис Санчес вкара за 1:0. За нападателя това е първи гол след завръщането му в клуба. 

Малко не достигна на "нерадзурите" да удвоят в 39-ата, когато те разиграха статично изпълнение на фал, но в последния момент австрийците избиха.

На полувремето Барела замени Мхитарян, а втората част започна с атака на Залцбург и удар, спасен от Зомер.

Аугусто пропусна да реализира второ попадение за Интер в 56-ата, след като не уцели вратата от добра ситуация. 

Веднага последва акция на гостите, които си подадоха отлично топката и Оскар Глох не даде шанс на Зомер - 1:1.

Интер обаче бързо отговори и си върна преднината. Това се случи след точно изпълнена дузпа от Чалханоолу в 64-тата минута. Тя беше отсъдена за нарушение срещу Фратези.

Веднага след това в игра за италианците се появи и Тюрам, с което нападението на тима стана по-опасно. Френският стрелец се опита  да покачи на 3:1 в 79-ата, но стигна само до корнер. 

Две минути по-късно "Джузепе Меаца" стана на крака, след като Лаутаро насочи кълбото в мрежата, но се оказа, че Фратези, който подаде, е бил в засада при акцията. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация