Ценна победа за Интер срещу Бенфика

00:39
Ценна победа за Интер срещу Бенфика

Интер постигна трудна, но ценна победа с 1:0 над Бенфика в домакинството си от втория кръг в група "D" на Шампионската лига. "Нерадзурите" можеха да спечелят по-убедително, но този път звездата на тима Лаутаро Мартинес нямаше ден, като удари две греди, а освен това направи и още няколко фрапантни пропуска. Домакините обаче намериха друг герой, който да им донесе успеха и това бе Маркюс Тюрам, който отбеляза единствения гол в мача в 62-рата минута.

Симоне Индзаги заложи на двойката Лаутаро Мартинес и Маркюс Тюрам в атака. Дензъл Дъмфрис и Федерико Димарко действаха на двете крила в ролята на халф-бекове, а триото в средата на терена бе съставено от Хакан Чалханоолу, Николо Барела и Хенрих Мхитарян. 

Бенфика пък излезе с Давид Нерес като изнесен нападател и Рафа Силва и Анхел Ди Мария на крилата. Фредерик Орсенс започна зад гърба на нападателя, а Жоао Невеш и Оркун Кокчю бяха двойката опорни полузащитници.

Първата по-интересна атака в мача бе създадена от италианците. В 4-тата минута Дензъл Дъмфрис напредна отдясно и центрира остро в наказателното поле, където няколко негови съотборници се разминаха с топката, но никой не успя да я засече по посока на вратата.

В 11-тата минута Интер имаше дори още по-добра възможност за гол. Чалханоолу центрира в наказателното поле и Дензъл Дъмфрис с треля с глава отблизо, но по чудо не успя да намери очертанията на вратата.

Две минути по-късно обаче се стигна и до първи голям шанс за гостите. Орснес бе изпуснат от защитата при един тъч и се оказа очи в очи с Ян Зомер, но ударът му от воле бе спасен от вратаря.

При последвалия корнер Анхел ди Мария бе доста близо до това да отбележи директно с центриране от ъгловото флагче, но топката "кацна" на напречната греда.

"Нерадзурите" постепенно отново пренесоха играта пред вратата на съперника и в 24-тата минута Чалханоолу отправи далечен изстрел, който обаче бе спасен от вратаря.

В 30-ата минута португалците поискаха дузпа за нарушение на Николо Барела срещу Давид Нерес в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

В 41-вата минута Бенфика стигна до нова голяма опасност пред Ян Зомер, който направи блестящо спасяване след удар на Орснес, но в ситуацията бе отсъдена и засада.

Две минути по-късно и Анатолий Трубин трябваше да се намесва решително след мощен шут от дистанция на Николо Барела, но и украинският страж се справи с вещина.

Втората част започна с нова сериозна голова възможност за Интер.  В 53-тата минута Дензъл Дъмфрис бе намерен с чудесно центриране пред вратата, той стреля с глава, но отново не успя да намери очертанията.

Само минута след това домакините пропиляха още по-добър шанс. Барела върна за Лаутаро Мартинес, чийто удар се отби от напречната греда. При последвалото разбъркване и Барела стреля отблизо, но Трубин се намеси решително и спаси.

В 61-вата минута гредата отново бе пръв помощник на вратаря на гостите след нов страхотен изстрел на Лаутаро Мартинес, но топката отново отказа да влезе във вратата.

Минута по-късно голът за Интер най-накрая дойде. Барела изведе на скорост Дъмфрис по дясното крило, той върна към нахлуващия от задна позиция Маркюс Тюрам, който стреля във вратата за 1:0.

В 65-ата минута резултатът можеше да бъде удвоен. Федерико Димарко бе изведен очи в очи с вратаря и отбеляза, но голът не бе признат заради засада.

В 73-тата минута Лаутаро Мартинес на два пъти можеше да реши всичко с втори гол. Първо той бе изведен сам срещу вратаря, финтира го и стреля, но защитник притича и изби топката пред голлинията. Секунди по-късно аржентинецът за втори път се озова на голова позиция, но този път изстрелът му бе блокиран от стража на гостите.

В 87-ата минута последва пореден невероятен пропуск на Лаутаро, който стреля отблизо, но отново бе отказан от вратаря Трубин.

В добавеното време Бенфика бе близо до изравняването. При центриране от корнер Невеш стреля с глава, но твърде слабо и в обсега на Ян Зомер, който улови.

Веднага след това отново Лаутаро Мартинес бе изведен в близост до вратата, но от малък ъгъл нямаше как да промуши кълбото покрай вратаря.

С този успех Интер събра актив от 4 точки и е на 2-рот място в групата. За Бенфика това бе второ поражение и тимът остава на дъното с нулев актив до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация