Увеличават с 500 милиона евро наградния фонд на Шампионската лига

07:04
Увеличават с 500 милиона евро наградния фонд на Шампионската лига

Отборите, които се класират за Шампионската лига от следващия сезон, ще могат да се надяват на значителни финансови постъпления, твърдят информации от Италия. Досега отборите в най-голямата надпревара в Европа си разделяха 2 милиарда евро, но от следващата кампания УЕФА ще вдигне наградния фонд на 2,5 милиарда евро.


Трябва да се отбележи, че от следващия сезон ще има общо 36 отбора в „груповата фаза“, което означава допълнителни четири отбора. Това ще означава и допълнителни 4 мача за всеки отбор. Следователно бонусът на отбор и на мач не се повишава толкова драматично, колкото може изглежда на пръв поглед.


Според "Calcio e Finanza" основната разлика е, че като пазарен дял парите ще паднат от 900,9 милиона евро на 863,6 милиона евро. В същото време обаче наградният фонд за резултати ще се увеличи от 600,6 милиона евро на 925,3 милиона евро. Това означава, че всеки участник в състезанието ще бъде замесен в поделянето на награден фонд в размер на €678,5 милиона. Това е повече от €550,5-те милиона тази година.


Промените ще доведат до промяна, която означава, че традиционно успешните страни ще печелят по-малко пари и много повече финансов акцент ще бъде насочен към действителните резултати, въпреки че всяка страна получава такса и за загубени мачове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация