Надал: Трябва да имам още малко търпение

01:18
Надал: Трябва да имам още малко търпение

Рафаел Надал продължава възстановяването си от операцията на бедрото, която му попречи да играе почти през цялата година. Днес носителят на 22 титли от Големия шлем представи свой нов бизнес проект. На събитието той даде повече информация за състоянието си, коментира успехите на Новак Джокович и сподели, че ще се радва да играе на двойки заедно с Карлос Алкарас на Олимпиадата в Париж през следващата година.

По-рано този месец директорът на Australian Open Крейг Тайли обяви, че Надал ще се завърне на корта за турнира в Мелбърн. Рафа обаче опроверга тази информация: “Първата реалистична опция да се завърна е Австралия през януари. Но в момента не мога да потвърдя това, защото не знам. Нищо не се е променило през последните няколко седмици, освен това, че тренирам малко повече от преди”.

“Не тренирам без болка. Боли по-малко от преди, но все пак боли. Ако нямаше никаква болка, можеш да дам точна дата за завръщането, защото щях да имам времето да се подготвя за това. Зависи от това как се чувствам физически и по отношение на играта ми, когато наистина мога да се тестват. В момента не е ясно. Трябва да имам още малко търпение. Не искам да се поставям под допълнително напрежение”, допълни той.

Краля на клея не е играл от януари. Това стана причина да изпадне от топ 10 за първи път от повече от 17 години. В момента той се намира на 243-то място в световната ранглиста. През май той обяви, че 2024 г. вероятно ще е последната в кариерата му.

Рафа коментира и изминаващия сезон в тениса: “Знаем какво представлява Джокович и той постигна нещо историческо, нещо, което никой не бе правил преди и остава само да го поздравим. Не бих казал, че съм изненадан. Представях си, че Джокович ще спечели титла от Големия шлем, но не си представях, че ще спечели три, защото има ново поколение, което е много силно. Карлос (Алкарас) имаше голяма възможност да го спре на “Ролан Гарос”, но за съжаление се случи това с физическото му състояние. След това той се реваншира на “Уимбълдън” и постигна нещо историческо и се радвам за него. В крайна сметка развитието на сезона не е особено изненадващо”.

Попитан дали е възможно да играе на двойки заедно с Карлос Алкарас на Олимпиадата в Париж, Надал отговори: “Да се надяваме, не знам. Ако аз съм добре и той има желание, ще се радвам”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация