Конте: Не съжалявам, че показах среден пръст на Аниели

18:17
Конте: Не съжалявам, че показах среден пръст на Аниели

Италианският наставник Антонио Конте даде любопитно интервю за предаването Belve по Rai 3, в което говори откровено по различни теми за своя характер и кариерата си.

За своя личен живот и характера си

Опитвам се да не мисля за футбол, когато съм у дома, но, разбира се, треньорите понякога носят работата си и вкъщи. Аз съм много прям и ми харесват хора, които са като мен. Също така съм леко докачлив. Не обичам лъжите и искам да бъда много директен. Понякога мога да бъда много импулсивен, реагирайки на някои ситуации. Има случаи, в които не проявявам търпение. Да, аз съм директен, груб и недипломатичен. Да назначиш Антонио Конте означава да приемеш идеите му. Когато се взима нов играч, трябва да се чуе и моята дума, която да има своята тежест. След загуба преживявам траур, който продължава между 36 и 48 часа. Предпочитам през това време да бъда сам. В противен случай бих могъл да разваля деня дори на близките ми хора.

За футболните и треньорските си качества

Като футболист бих си дал оценка 8 от 10. А като треньор - 8,5, но мисля, че съм все още млад наставник и мога да стана още по-добър. Имах добра техника като играч, но не и същия талант като тези на Алесандро Дел Пиеро или Зинедин Зидан. В бъдеще бих искал да попадна в ситуация, при която да мога да сътворя история и на европейско ниво. Във всички клубове, в които съм бил, аз съм изградил нещо важно, което трае години наред. Когато решавам да сменя отбора, това е, защото осъзнавам, че вече съм дал всичко от себе си и че енергията ми е свършила. Аз съм признат лидер във всички тимове, в които съм бил. Роден съм за тази роля. След 100 години бих искал на моя надгробен камък да пише: “Той даде всичко от себе си”.

За избора между италиански или чуждестранен отбор за следващ свой клуб

Когато си в чужбина, разбираш каква е красотата на нашата страна, но не знам. Ще си запазя следващата ми мечта за себе си. За брак са нужни двама човека. Един треньор може и да има някакъв стремеж цял живот, но да няма възможността да отиде в даден клуб или да се завърне там. Да, аз бих обмислил завръщане в някой от бившите ми отбори. Съжалявам, че си тръгнах от Ювентус след само три години. Тогава видях големи проблеми в някои малки неща, така че реших да напусна.

За показания среден пръст към Андреа Аниели по време на периода си като треньор на Интер

Това беше моя реакция, защото усетих, че имаше проява на неуважение към мен. Не съжалявам за този жест, защото не почувствах, че имаше покаяние от другата страна. В крайна сметка се изяснихме.

За желанието си да поеме Наполи или Рома

Това са два клуба, в които бих искал да се пробвам заради страстта на техните фенове. Надявам се някой ден да имам шанса да опитам това преживяване. Аз обаче не поемам отбори по време на сезона, за да не заваря ситуация, създадена преди моето пристигане.

За решението на Роберто Манчини да стане селекционер на Саудитска Арабия

Не искам да обсъждам това, но от Саудитска Арабия изпратиха оферти не само до Манчини, но и до други треньори, включително и на мен. Аз обаче им отказах.

За конфронтациите си с Жозе Моуриньо

Веднъж му казах: “Ще се видим в моя офис”. Защо ли? Все пак идвам от улицата, никога не го забравяйте.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация