Спортният директор на Юве: Съжаляваме за Фаджоли

17:26
Спортният директор на Юве: Съжаляваме за Фаджоли

Спортният директор на Ювентус Кристиано Джунтоли коментира случая с младия футболист на клуба Николо Фаджоли, за когото се разбра, че е правил незаконни залози. Халфът вече е разследван от прокуратурата, като той съдейства на властите с цел евентуалното му наказание да бъде по-малко.

“Съжаляваме за Фаджоли - заяви Джунтоли. - На момента (след като разбрахме - б.р.) сезирахме прокуратурата. Сега целта не е да го наказваме, а да го превъзпитаме, защото носим отговорност за бъдещето. Самият той също изяви готовност да съдейства”.

Появиха се информации, че в продължение на няколко месеца играчът е пръснал около милион евро за залози и е задлъжнял към нелегален букмейкър със 70 000 евро. Оказва се, че постепенно той е убедил да залагат още доста други футболисти, сред които Сандро Тонали, Николо Дзаниоло и Никола Залевски.

Има предположения, че броят на такива играчи ще набъбне много в най-скоро време.

Джунтоли, който наскоро беше привлечен от Наполи, говори и за целите пред Юве.

“Поставили сме си задача пак да бъдем шампиони и да играем в Шампионската лига. Желанието на всички в клуба е да продължим да се развиваме. Не си поставяме някакви конкретни срокове, защото всичко трябва да се прави стъпка по стъпка. Ще видим къде ще сме през пролетта”, каза още директорът по време на гостуването си на фестивала на спорта в Тренто.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация