Скандалът с незаконни залагания се разраства, следите стигнаха и до Бонучи

17:04
Скандалът с незаконни залагания се разраства, следите стигнаха и до Бонучи

Скандалът със залаганията в италианския футбол придобива все по-големи размери и продължават да изникват нови и нови имена на замесени, които могат да отнесат сериозни глоби и наказания. На днешните си страници пресата в Италия информира, че разследващите власти са достигнали до изводи, че хора в Ювентус са знаели за проблема на Николо Фаджоли. 

Доскорошният бранител на “старата госпожа” Леонардо Бонучи и човек от щаба на Юве са били наясно с хазартния проблем на халфа. Това е станало ясно след предаване на телефоните и таблетите от страна на Фаджоли. В тях са намерени чатове, които потвърждават, че е имало хора в и извън клуба, които са били наясно със ставащото. В момента органите на реда в Италия водят паралелни разследвания и срещу всички тези хора, тъй като по смисъла на кодекса на спортното право те също носят наказателна отговорност и могат да получат наказания от шест месеца за това, че не са информирали своевременно властите. 

Италианската преса твърди, че Фаджоли е потвърдил всичко по време на разпитите, тъй като се надява с признаването на вината да постигне добро споразумение и да отнесе по-леко наказание. В момента той е заплашен с изхвърляне от футбола за три години, но благодарение на това, че работи с властите може да отнесе само 18 месеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация