Кръстаич: Получихме твърде евтин гол

22:17
Кръстаич: Получихме твърде евтин гол

Селекционерът на България Младен Кръстаич обяви след срамното домакинско поражение с 0:2 от Литва, че всичко без резултатите се получава добре за “трикольорите”. Също така сърбинът добави, че професионалистите виждат, че отборът се движи в правилна посока. Кръстаич е убеден, че си върши работата и намекна, че не смята да подава оставка, а бъдещето му трябва да бъде решено от футболния съюз.

“Със сигурност когато не спечелиш мач, всички са тъжни. Така и аз. Вие може би сте имали други очаквания за този млад отбор, който от една година се изгражда.

Отборът имаше голямо желание, отношението беше добро, но прегоряхме. Причините вероятно са голямото желание и напрежението, което се усети. През първото полувреме трябваше да играем по-бързо, да стоим по-близо в дефанзивен план. Имахме ситуации, а и получихме твърде евтин гол.

Малко хора очакваха, че ще вкараме толкова млади момчета в националния отбор. Вярвайте ми - всичко без резултатите се получава добре. Но знам, че резултатите са най-важни. Може би младите момчета не могат да понесат напрежението.

Нека не забравяме първия мач с Черна гора, този със Сърбия, гостуванията на Черна гора и Литва. Имаше ситуации, които не бяха в наша полза. Можеше да имаме 6-7 точки и да си говорим други неща. Нормално е хората и феновете да гледат колко точки имаме.

Хората, които се занимават професионално с футбол, виждат, че се движим в правилната посока.

Когато няма резултати, винаги треньорът е виновен. Надявам се през тази година и четири месеца да видят какво сме направили, но на Балканите се гледат само резултатите.

Те ще са бреме за младите момчета, които съм сигурен, че ще играят заедно през следващите 10 години.

Отнасям се професионално, заставам с чиста съвест и знам какво работя. Хората над мен трябва да вземат решение.

Имам подкрепа от футболния съюз. Най-много комуникирам с Георги Иванов и чувствам подкрепа от него. Уважавам всички колеги, това се отнася и за Александър Димитров.

Моята работа е да тренирам отбора, футболният съюз трябва да вземе решение. Да прецени дали има подобрение”, разясни Кръстаич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация