Голове в края на двете полувремена спасиха Барса от загуба срещу Гранада

00:21
Голове в края на двете полувремена спасиха Барса от загуба срещу Гранада

Барселона бе на минути от това да запише първата си загуба през този сезон, но гол на Сержи Роберто донесе равенството на кталунците - 2:2, в гостуването им на Гранада в мач от деветия кръг на Ла Лига. Намиращият се в зоната на изпадащите тим, поведе още в 17 секунда след гол на Браян Сарагоса, който дори удвои в 29-ата минута. Тимът на Чави Ернандес не само правеше пропуски в защита, но в отсъствието на Роберт Левандовски не успяваше да реализира и положенията си в атака. Ламин Ямал все пак върна един гол в добавеното време на първата част, като така се превърна в най-младият реализатор в историята на Ла Лига. Барса стигна до равенството чак в 86-ата минута след попадение на Сержи Роберто. След това Сарагоса удари гредата, а в добавеното време гол на Феликс бе отменен заради засада. Така каталунците не успяха за четвърти пореден път да победят този съперник и остават на трето място във временното класиране.

Чави Ернандес не можеше да разчита на Левандовски, Рафиня, Де Йонг и Педри. Очаквано Феран Торес замени поляка на върха на атаката на каталунците. Андреас Кристсенс и Фермин Лопес също започнаха, заменяйки Араухо и Ромеу. Това бяха и трите промени, които Чави предприе в сравнение с мача с Порто.

Пако Лопес направи четири корекции от срещата с Алмерия. Мигел Рубио влезе в защита вместо Торенте. Гонсало Вияр, Узуни и Алваро Фернандес също започнаха. Руис, Пуертас и Кайехон отстъпиха местата си.

Двубоят започна по ужасяващ начин за каталунците, които веднага след като изпълниха център, загубиха топката, Браян Сарагоса бе изведен отдясно и стреля далечния ъгъл, давайки аванс на Ганада след само 17 секунди игра.

Барселона се опита да отговори мигновено, но удар на Феран Торес в третата минута бе блокиран. Гостите натиснаха и освен че контролиха топката в над 85% от времето, започнаха да създават възможности. Андре Ферейра спаси удари на Жоао Феликс и Гави, а мощен шут на Ямал премина над вратата.

Точно когато обръчът около вратата на домакините се затягаше Гранада нанесе втори удар. Гумбау изведе Сарагоса зад гърба на Кунде, нападателят се спря в наказателното поле, финтира два пъти Жул Кунде и стреля с десния края в близкия ъгъл, отбелязвайки петия си гол в първенството от началото на сезона.

В 34-тата минута Ферейра отново се намеси добре, избивайки опасен изстрел на Феликс.

В добавеното време на първото полувреме Барселона все пак успя да върне едно попадение. Гави комбинира с Феликс в наказателното поле, португалецът успя падайки да подаде към Ямал, който на празна врата просто премина голлинията с топката. Засада нямаше, така че попадението остана, а талантът на Барса стана най-младият голмайстор в историята на Ла Лига. Той отбеляза дебютното си попадение в първенството на 16 години и 87 дни. 

Още преди това попадение Жул Кунде получи контузи и бе принудително заменен от Араухо. 

Торес и Лопес пропусна добри възможности за гостите в началото на втората част.

В 59-ата минута Лукас Бойе пък имаше страхотен шанс да увеличи отново преднината на Гранада, но отблизо прати топката на сантиметри встрани. Малко след това Чави извади Лопес, за да включи в игра Сержи Роберто.

Барселона имаше чиста възможност в 69-ата минута. Араухо свали с глава центрирана от фаул, а Торес засече от метър, но Ферейра "закова" топката в обятията си на самата голлиния. Стражът на домакините отново се намеси добре в 77-ата минута, избивайки силен удар на Гюндоган. Малко след страховит изстрел на Араухо премина на сантиметри встрани от лявата греда. 

В 86-ата минута Барселона най-сетне изравни, след като Сержи Роберто засече центриране на Балде отдясно, Ферейра опита да спаси и този изстрел и докосна топката, но тя влезе във врата му. Домакините претендираха за нарушение на Феликс в хода на атаката, но такова не бе отсъдено дори след прегледа от ВАР - 2:2.

Две минути след това Сарагоса можеше да оформи своя хеттрик, но удара на нападателя този път срещна гредата.

В добавеното време Жоао Феликс помисли, че е донесъл победата на Барселона, след като прати топката във вратата след центриране на Кансело, Попадението обаче бе отменено заради засада на Феран Торес. 

Барселона все пак остана без загуба, докато за Гранада това бе трето поредно равенство и шести последователен двубой без победа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари