Феноменална Барса обърна Селта за осем минути

21:48
Феноменална Барса обърна Селта за осем минути

С три гола за осем минути в края Барселона постигна паметен обрат от 0:2 до 3:2 срещу Селта у дома в Ла Лига, за да запише шеста поредна победа във всички турнири. Шампионите играха безобразно почти през целия мач и до 81-вата минута гостите заслужено водеха с две попадения, дело на Йорген Странд Ларсен (19') и Анастасиос Дувикас (76'). Тогава обаче Роберт Левандовски (81’,85’) изравни с два гола, а след това минута преди края на редовното време Жоао Кансело донесе успеха на каталунците.

По този начин съставът на Чави Ернандес се завърна на върха с равен актив с Жирона и с точка пред Реал Мадрид, който в неделя вечер ще играе с Атлетико Мадрид.

Шансът, няколко спасявания на Марк-Андре тер Стеген и две ключови намеси на Ориол Ромеу попречиха на отбора на Рафаел Бенитес да вкара още поне два гола. В края това се оказа фатално за гостите, които вече имат четири загуби от шест мача. 

Чави отново заложи на намиращите се в силна форма Жоао Феликс, Жоао Кансело и Феран Торес. Балде, Гави и Рафиня бяха сред резервите този път.

Срещата очаквано започна с превъзходство на каталунците, но опасности липсваха. Даже гостите нанесоха първия удар в мача, след като в 18-ата Аспас за малко да прехвърли Тер Стеген. Германецът все пак успя да избие в корнер.

След последвалото центриране обаче се стигна до разбъркване и още една атака на Селта, при която Кристенсен покри засадата, а Ларсен се възползва и с нисък удар изведе своя тим напред - 1:0.

"Блаугранас" веднага се втурнаха в атаки и Жоао Феликс пропусна добър шанс в 23-тата минута, стреляйки над гредата. 

Десетина минути преди почивката Френки де Йонг от състава на Барса напусна заради травма, като вместо него се появи Гави.

Шансът беше с Барселона в 41-вата минута, когато гостите се разминаха с второ попадение. Първо Тер Стеген отрази удар с глава на Ларсен, след това Ориол Ромеу попречи на Бамба да направи добавка от няколко метра, а след това Де ла Торе стреля над гредата. 

Секунди преди края на полувремето грешен пас на Аспас към Бамба лиши Селта от още една възможност за гол.

На почивката Чави направи двойна смяна, отказвайки се от Алонсо и Ромеу. Ламин Ямал и Роналд Араухо се появиха на терена.

Четири минути след подновяването на играта се стигна до спорна ситуация в наказателното поле на Барса, при която Бамба падна. Гостите поискаха дузпа за нарушение на Гави, но реферите не видяха фал. 

Проблемите в защитата на "синьо-червените" обаче продължаваха и в 53-тата Яго Аспас направи нов пропуск. Малко след това и Мингеса стигна в опасна близост до каталунската врата, но ударът му беше слаб. 

Чак в 57-ата Барса стигна до втория си шут в очертанията, като той дойде след далечен удар на Араухо. Нямаше обаче кой да реагира за добавка след намесата на вратаря. 

Грешка на футболистите на Селта предостави "златна" възможност пред Феран Торес в 64-тата минута. Тогава нападателят се озова сам срещу вратаря, но стреля в аут.

Нов отлична намеса на Тер Стеген в 71-вата остави Барселона в мача, като този път шутът беше на Бамба. 

Логичното се случи в 76-ата, когато вечер вратарят на Барса нямаше какво да направи, след като Дувикас излезе сам срещу него и го преодоля с удар по земя - 0:2. Отлична асистенция в случая направи Аспас. 

Левандовски обаче не беше казал своя дума и в 81-вата намери начин да намали резултата с прехвърлящ удар - 1:2. 

Подемът в редиците на "лос кулес" доведе до второ попадение, реализирано пак от Левандовски - в 85-ата. Този път отлична работа свърши Кансело, който го изведе на позиция за стрелба.

И това обаче не беше всичко, защото в 89-ата Кансело донесе обрата с гол за 3:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация