Неузнаваем Челси схруска новака Бърнли

21:54
Неузнаваем Челси схруска новака Бърнли

Челси изигра най-силния си мач от началото на сезона и записа трета поредна победа във всички турнири. Лондончани спечели с 4:1 гостуването си на Бърнли, който път записа пета поредна домакинска загуба.

Уилсон Одоберт откри резултата в полза на тима на Венсан Компани в 15-ата минута. Над всички на “Търф Моор” бе Рахийм Стърлинг, който бе в основата и на четирите попадения на “сините”. Малко преди почивката негов пробив доведе до автогол на Амеен Ал Дахил. Коул Палмър отбеляза първия си гол за Челси в началото на втората част. Той се разписа от дузпа, спечелена от Стърлинг. Рахийм се нареди сред голмайсторите в 65-ата минута, а десет минути по-късно организира атаката, при която резервата Николас Джаксън отбеляза четвъртия гол за гостите.

Отборът на Почетино стартира агресивно срещата и опита да притисне съперника. “Сините” владееха топката в големи периоди, но не успяваха да намерят пролуки в защитата на съперника. В 14-ата минута Стърлинг проби отляво, навлезе навътре и отправи добър удар, но топката мина малко покрай вратата.

Секунди по-късно отлична контраатака на домакините доведе до първия гол в мача. Витиньо напредна и изведе Фостър, който наближи наказателното поле и пусна към Одоберт, а той с прецизен удар преодоля Санчес. Челси изглеждаше объркан от това попадение, което пък вдъхна по-голяма увереност на Бърнли. “Сините” продължиха до доминират по отношение на владеенето на топката, но не създаваха нищо в предни позиции. В 22-ата минута Колиул бе близо до фатална грешка, но в крайна сметка успя да изпревари Трезор.

След половин час игра Челси малко вдигна нивото. Стърлинг обаче бе единственият, който придаваше острота на атаките на гостите. Той пробва нов удар в 37-ата минута, но той не затрудни вратаря на Бърнли. В 42-ата минута именно Стърлинг бе в основата на изравняването. Английският национал проби отляво и опита да центрира, топката се отклони в бедрото на Ал Дахил и прехвърли Трафорд.

В отсъствието на контузените Душан Влахович и Федерико Киеза атаката на Юве ще води Мойс Кийн. Алекс Сандро и Матиа Де Шилио също са контузени. Аркадиуш Милик е възстановен, но само за резервната скамейка. Тимоти Уеа и Филип Костич са в титулярния състав, което означава, че Уестън Маккени ще действа в средата на терена. Фабио Мирети е предпочетен за халфовата линия, а Николо Фаджоли е оставен на пейката.

Лондончани играеха доста по-уверено през второто полувреме, а над всички бе Рахийм Стърлинг. Той успя да се разпише в 65-ата минута. Кайседо спечели топката в средата на терена и подаде на Галахър, който отлично изведе сънародника си, а той завърши с удар с левия крак. Ситуацията бе проверявана със системата за видеоповторения поради съмнения за засада, но голът бе признат.

Десет минути по-късно отново Стърлинг създаде главоболия на защитата на Бърнли. Той получи топката в близост до централната линия, завъртя се и проби отляво. След това намери Палмър, който се забави, но успя да насочи топката към Джаксън, а той да я прати в мрежата. До края гостите създадоха още няколко опасни ситуации, но не се възползваха от тях.

БЪРНЛИ - ЧЕЛСИ 1:4

1:0 - Одоберт 15'
1:1 - Ал Дахил 42'-а.
1:2 - Палмър 50'-д.
1:3 - Стърлинг 65'
1:4 - Джаксън 75'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация