Ползотворен понеделник за Челси

01:06
Ползотворен понеделник за Челси

Челси победи с 2:0 Фулъм на "Крейвън Котидж" в последен мач от 7-ия кръг на Премиър лийг. Головете вкараха Михайло Мудрик и Армандо Броя в рамките на две минути преди почивката. Съставът на Маурисио Почетино демонстрира стабилност в защита и за първи път през сезона спечели далеч от дома. 

Дербито на Западен Лондон беше сблъсък между два от тимовете с най-слаба атака до момента. И Фулъм, и Челси бяха отбелязали по 5 гола, а по-малко попадения е реализирал само новакът Бърнли - 4. След днешния успех Челси се отдалечи от зоната на изпадащите и се доближи на точка от Манчестър Юнайтед.

До началото на тази година Фулъм нямаше победа в 21 поредни мача срещу Челси, но спечели последното си домакинство на "сините" с 2:1, а след това стигна до нулево равенство на "Стамфорд Бридж". 

Макар и в долната половина на таблицата, "котиджърс" имаха само две поражения във всички турнири от старта на кампанията.

Мениджърът на домакините Марко Силва направи няколко промени в стартовия състав в сравнение с победата над Норич за "Карабао Къп". Тримата в предни позиции бяха Раул Хименес, Хари Уилсън и бившият футболист на Челси Вилиан. В средата на терена започнаха Харисън Рийд, Жоао Палиня и Андреас Перейра, който записа своя мач номер 200 в кариерата си.

Сред резервите бяха Алекс Иуоби, Боби Рийд, Винисиус и Саша Лукич. Сърбинът наскоро поднови пълноценни тренировки и още не е готов за 90 минути.

Челси излезе без контузения Бен Чилуел и Николас Джаксън, който изтърпява наказание за натрупани картони. Атаката поведе Армандо Броя, а зад него действаха Коул Палмър, Енцо Фернандес и Михайло Мудрик. В халфовата линия си партнираха Конър Галахър и Мойсес Кайседо. Отдясно на защитата шанс отново получи Марк Кукурея.

Рахийм Стърлинг изненадващо бе оставен на пейката, заедно с Нони Мадуеке и Ян Маатсен.

Челси получи ранен шанс да поведе. Не бяха изминали и две минути от първия съдийски сигнал, когато Броя се освободи в наказателното поле и заобиколи Бернд Лено, но след това шутира над вратата. Малко по-късно Мудрик получи добро подаване и потърси далечния ъгъл на вратата, но топката излезе в аут.

В тези минути Фулъм задържаше топката по-продължително, но по никакъв начин не затрудняваше защитата на Челси. За цялото първо полувреме домакините стреляха само веднъж към вратата на Роберт Санчес.

В 18-ата минута Леви Колуил по перфектен начин намери Мудрик, който овладя топката на гърди и технично я пратив мрежата. Това беше първи гол за украинския национал с екипа на Челси след трансфера му от Шахтьор (Донецк) в началото на годината.

Футболистите на Фулъм се стъписаха и позволиха да получат второ попадение веднага след подновяването на играта. Груба грешка на Тим Рийм позволи на Палмър да изведе Броя сам срещу Лено, а албанският национал се разписа с голяма доза късмет, след като топката рикошира в крака му при опита на Рийм да поправи грешката си.

Това развитие на мача успокои играчите на Почетино, които уверено контролираха случващото се на терена. В 27-ата минута Мудрик демонстрира скоростта си и центрира ниско по тревата, но Лено се намеси. Малко след това Енцо Фернандес можеше окончателно да убие интригата, но стреля над напречната греда.

В края на полувремето действията се пренесоха в половината на Челси, но Фулъм стигна само до един удар на Раул Хименес, който мина встрани от вратата.

След почивката в играта на Челси нямаше толкова скорост. Отборът се опитваше да действа максимално прецизно и да не допуска никакви грешки в защита. С тази цел Почетино извади Мудрик и пусна на неговото място Маатсен. Домакините пък потърсиха промяна с включването на Иуоби и Винисиус.

Фулъм заигра по-агресивно и отправи няколко удара към Санчес, но без нито един от тях да го затрудни. Броя се контузи и беше заменен от Стърлинг, който бързо си изкара жълт картон.

Късното "пробуждане" на домакините не донесе нищо и Челси закономерно стигна до трите точки. Двата тима вече са съседи в класирането с по 8 точки, но "сините" са с по-добра голова разлика и заемат 11-ата позиция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация