Почетино: Купата на лигата е нашият шанс за трофей

19:13
Почетино: Купата на лигата е нашият шанс за трофей

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино заяви, че иска от неговите футболисти да станат много по-естествени в действията си пред гола. Именно липсата на попадения е един от най-сериозните проблеми на лондончани от началото на сезона. Аржентинецът все пак е на мнение, че Купата на лигата е един от шансовете за трофей през тази кампания и за това неговите футболисти трябва утре да са мотивирани и спокойни по време на сблсъка им с Брайтън.

“Трябва да бъдем по-естествени в отбелязването на голове. Да достигаме до положения не зависи само от структурата на отбора, но и от движението на футболистите. Отборът показа, че има увереност в начин ни на игра, но всичко трябва да се случва по-плавно, когато се окажем в добра ситуация. Ще продължим да работим здраво в тази насока и да бъдем позитивни. Спечелването на трофей през този сезон е една от нашите цели, така че този турнир е реална възможност за това. Може би чувствата след поражението в неделя не са най-добрите, но трябва да продължим. Ще опитаме да вдъхнем допълнителна увереност на офанзивните ни играчи, защото без голове, няма как да печелим,” заяви треньорът.

Почетино потвърди и твърденията в пресата, че един от собствениците на Челси - Бехдад Егбали, който е съдружник на Тод Боели в консорциума, който закупи клуба.

“Харесва ми, когато собственикът идва в съблекалнята. Това се е случвало и в останалите клубве, в които съм работил. Добре е да се случва, но е важен и начинът, по който подхожда към играчите. Те дойдоха след мача в неделя и прекараха малко време с нас, както обикновено. Направиха го и след мача с Ливърпул в първия кръг, но и след Лутън, Нотингам и сега с Астън Вила. Не виждам нищо лошо в това. Те притежават клуба и могат да правят каквото искат, но смятам, че да идват по този начин е много хубаво,” обясни ситуацията бившият треньор на Саутхамптън и Тотнъм.

Последно той трябваше да коментира напускането на Бруно Салтор, за когото вчера се появи информация, че е напуснал щаба на Почетино. Салтор дойде на “Стамфорд Бридж” заедно с предишния наставник Греъм Потър, но остана и след неговото отстраняване.

“Той не принадлежеше към моя треньорски щаб, така че това е най-доброто решение и за него, и за клуба,” завъши наставникът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CFCLondon
26.09.2023 22:41

Вашият шанс за трофей е в Чемпиъншип догодина.