Ювентус спечели Дерби дела Моле

21:42
Ювентус спечели Дерби дела Моле

Ювентус спечели градското дерби с Торино с 2:0. След безлично първо полувреме “бианконерите” поведоха в самото началото на втората част с попадение на Федерико Гати. Аркадиуш Милик, който влезе в игра на почивката, се разписа в 62-ата минута. Двата гола паднаха след първите два ъглови удари за Юве през втората част.

Тимът на Масимилиано Алегри се доближи само на две точки зад лидера Интер, но вторият в класирането Милан играе по-късно днес.

Двубоят започна на високо темпо и с опити за атаки и към двете врати. В петата минута Мойс Кийн прати топката в мрежата след подаване на Уеа и страхотен удар. Попадението обаче не бе зачетено поради засада. Попадението обаче не бе зачетено поради засада. След по-активното начало нивото спадна и преобладаваха грешките. Диагонален удар на Костич в 18-ата минута не намери целта.

И двата отбора не успяха да създадат реална голова ситуация. Бремер пробва удар от сериозна дистанция, а след рикошет топката мина далеч от вратата. Беланова бе активен по дясното крило на Торино. Негов пробив завърши с ъглов удар, след който бранителят се оказа непокрит в наказателното поле, но той не успя да насочи топката надолу и тя отиде далеч от целта.

Алегри видя, че неговият отбор не успява да създаде нищо в предни позиции и на почивката пусна в игра Милик на мястото на Мирети. “Бианконерите” стартираха активно втората части и веднага стигнаха до гол. След ъглов удар последва разбъркване в наказателното поле, Кийн опита задна ножица, друг опит бе блокиран, а Гати успя да прати топката в мрежата. Попадението първоначално бе отменено заради засада. Последва дълго разглеждане с ВАР, докато Бремер, който получи удар в главата, лежеше на голлинията и получаваше медицинска помощ. В последствие решението бе, че голът е редовен.

Попадението накара Торино да се активизира и тимът на Иван Юрич се изнесе в по-предни позиции. Гостите обаче нямаха много идеи как да създадат голово положение. В същото време те оставяха повече пространства в своята половина. Юве не се възползваше от тях, но започна да играе по-предпазливо и отстъпи инициативата на съперника. В 61-ата минута прекрасно центриране на Костич прати топката на главата на Милик, който я заби в земята, а Милинкович-Савич успя да отрази.

Ювентус стигна до втори ъглов удар през второто полувреме и той отново доведе до гол. Милик бе изпуснат и този път не сбърка, като удвои аванса на “бианконерите”. В 68-ата минута тимът на Алегри спечели трети корнер след почивката и за мало не стигна до трети гол. Нова грешка на Ваня Милинкович-Савич позволи на Гати да играе с глава, но този път бранителят прати топката покрай вратата.

В следващия период Торино играеше доста с топката, но без да има полза от това. Чак към края гостите стигнаха до един удар с глава на Сапата, който не затрудни Шчесни. Отговорът на Юве бе добра ситуация, завършена от Милик. Полякът стреля в обсега на вратаря и Милинкович-Савич изби. Амалдо Санабрия можеше да отбележи много красив гол със странична ножица, но изпълнението не бе достатъчно точно.

ЮВЕНТУС - ТОРИНО 2:0

1:0 - Гати 47'
2:0 - Милик 62'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация