Аталанта и Ювентус не успяха да счупят нулите

21:34
Аталанта и Ювентус не успяха да счупят нулите

Ювентус трябва да е доволен, че си тръгна с точка от гостуването на Аталанта. В срещата нямаше много положения и пред двете врати и тя завърши 0:0. “Бианконерите” останаха на четвърто място, като имат точка повече от днешния си съперник.

Домакините създадоха по-добрите ситуации в мача. Дзапакоста пропусна отличен шанс в началото, а резервата Луис Муриел удари греда след почивката. Копмайнерс пък пропусна на два пъти в края на двубоя.

След като двата отбора не успяха да създадат нещо в първите минути, но в 14-ата минута домакините имаха прекрасна възможност да поведат. Центриране на Руджери намери напълно непокрития Дзапакоста в наказателното поле. Бранителят стреля в тялото на Данило, а топката се върна при него и той отново не успя да уцели вратата. Действията на защитата на “бианконерите” бяха необясними, като нямаше човек в близост до Дзапакоста и при двата му опита.

Тимът на Алегри владееше топката в големи периоди, но не правеше нещо съществено с нея. Гостите стигнаха до първия си точен удар след половин час игра. Добър опит на Фаджоли бе спасен от Мусо. Малко по-късно Мойс Кийн си освободи пространство и стреля от дистанция, но не затрудни вратаря.

В началото на втората част опасно центриране на Едерсон мина покрай Де Кетеларе и негов съотборник, които не успяха да го засекат. Аталанта имаше известно предимство, но Юве стигна до добра възможност в 52-ата минута. Тогава защитата на домакините не успя да изчисти добре една топката и тя попадна в Киеза, който успя да отправи силен удар, но Мусо се справи и изби.

След почивката двата отбора показаха малко повече активност, но положенията продължиха да бъдат рядкост. Влизането на Луис Муриел определено вдигна нивото на атаките на бергамаските. Негов пробив отляво бе спрян от Локатели. След това той спечели ъглов удар, след който Колашинац отклони топката с глава, а Локатели я изчисти от голлинията. Колумбийският нападател изпълни великолепно фал, като Шчесни направи блестящо спасяване и топката се удари в горната греда.

Аталанта имаше предимство към края на мача и стигна до добра възможност в 88-ата минута. Муриел стреля от дистанция, Шчесни не се намеси по най-добрия възможен начин, но Копмайнерс не успя да прати топката в мрежата при добавката. В добавеното време домакините можеха да стигнат до победата, след като отново преодоляха защитата на съперника. Бакер се справи с Гати и намери Копмайнерс, но той прати топката над вратата от прекрасна позиция.

АТАЛАНТА - ЮВЕНТУС 0:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация