Спортният директор на Юве: Искаме да се върнем към футбола в Шампионската лига - това е нашата цел

17:09
Спортният директор на Юве: Искаме да се върнем към футбола в Шампионската лига - това е нашата цел

Спортният директор на Ювентус Кристиано Джунтоли даде интервю пред “Ла Република”, в което говори по различни теми, свързани с “бианконерите”.

Логично централна тема беше полузащитникът Пол Погба, който бе уличен в употреба на допинг и в момента чака и втората си проба. “Чакаме контраанализа и заедно с ръководството ще решим какво да правим. Що се отнася до прекратяването на договора му - ще изчакаме, след което ще решим с лагера на Погба как да действаме. Нека не се самосъжаляваме и да гледаме напред. Дали ще вземем заместник? Ще говорим по Коледа. Ако има възможности, ще се възползваме от тях”, каза Джунтоли.

Директорът на Ювентус коментира и възможността за привличането на звездата на Сасуоло Доменико Берарди. Футболистът, който наскоро се разписа именно срещу “Старата госпожа” в мача между двата тима, завършил 4:2 за "неровердите", беше близо до трансфер в торинския клуб, но до него така и не се стигна. “Той е добър и способен футболист, но сега искаме да разберем колко струва".

Джунтоли похвали и наставника на Ювентус Макс Алегри: “Макс Алегри ще бъде нашата референция. Той е от решаващо значение за нас, искаме да се върнем към футбола в Шампионската лига - това е нашата цел. Алегри носи цялата тежест на раменете си. Винаги съм защитавал своите треньори", коментира директорът.

Джунтоли призна също, че през лятото клубът е имал оферта от Челси за сръбския нападател Душан Влахович: “Получихме официално предложение от Челси за Влахович, но то не беше достатъчно голямо. Бяхме готови да приемем в случай на наистина добро предложение, но Челси така и не повиши офертата си и идеята в включена размяна с Лукаку се провали".

"Трябва да се стремим към устойчивост, да намалим размера на заплатите и да понижим средната възраст, за да бъдем самодостатъчни. Да печелиш е най-важното нещо. Хората около Юве трябва да гледат не само на резултата, но и на представянето”, допълни още Джунтоли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация