Григор: Мачове като този са напомняне, че трябва да се бориш винаги и че хубавите моменти ще дойдат

21:41
Григор: Мачове като този са напомняне, че трябва да се бориш винаги и че хубавите моменти ще дойдат

Григор Димитров постигна 34-тата си победа над съперник от топ 10, както и четвъртата такава през сезона - той срази Холгер Руне (световния номер 4) с 6:3, 7:5 и за четвърти път се класира на четвъртфиналите в Пекин (АТР 500).

В предишния си двубой в китайската столица пък Гришо направи рядко срещан обрат от 2:6, 1:5 срещу Макензи Макдоналд.

“Концентрирам съм върху нивото на моя тенис”, каза Димитров след успеха над датската звезда. “Загубих оспорвани мачове тази година срещу тенисисти като него (Руне). Исках да вдигна нивото си и въпреки че можех да направя някои неща по-добре, виждам прогрес. Виждам подобряване и спрямо първия мач тук.

Играл съм добри мачове, както и много тежки. Имам опит не само тук с чудесни победи и трудни поражения. Искам да получа още увереност с победи като този. Оценявам факта, че играя вечерна сесия пред много хора.

Обърнах предишния мач от 2:6, 1:5, но всъщност не играя много рисковано. Знам, че понякога трябва да останеш в мач като този, случва се на турнирите. Важното е да съм в настоящето, но и бях много доволен след края на онази среща.

Аз също така много изисквам от себе си, защото много внимавам с тренировките, режима и спането. Мачове като този са напомняне, че трябва да се бориш винаги и че хубавите моменти ще дойдат”, коментира Григор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация