Клоп изключи титлата, Ливърпул ще се бори с Тотнъм и Челси за място в Шампионската лига

17:44
Клоп изключи титлата, Ливърпул ще се бори с Тотнъм и Челси за място в Шампионската лига

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира, че Тотнъм и Челси имат предимство в битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига, тъй като този сезон не участват в евротурнирите. Утре мърсисайдци гостуват на “шпорите”, които се представят отлично от началото на сезона и още нямат загуба в първенството.

Попитан дали това е най-големият тест за Ливърпул от началото на сезона, Клоп отговори: “Това е наистина труден тест, но ние не сме имали лесни мачове. Гостуванията на Нюкасъл и Челси бяха много трудни. Тотнъм се представя силно. Мисля, че “шпорите” отчаяно търсеха офанзивен футбол и в годината, в която Кейн напусна, се представят изключително. Вълнуващи са за гледани. Ще бъде тест и за двата отбора”.

“Тотнъм не играе в евротурнирите, Челси не е в евротурнирите. Два гранда, които имат цяла седмица да тренират. Това е огромно предимство. Така че да се класираме за Шампионската лига ще бъде огромна задача тази година поради тези масивни, добре отпочинали животни. Знаем, че ще има спадове и трудни моменти. Не сме стабилни, началото на мачовете ни не е много добро. Чака ни дълъг път”, каза още германецът.

Клоп разкри, че Трент Александър-Арнолд трябва да се завърне за мача с Тотнъм, след като е тренирал нормално от вчера. Той допълни, че е доволен от бързата адаптация на новите попълнения: “Няма точен период за тези неща. Предсезонната подготовка помогна. В момента постигаме добри резултати в моменти, в които предишни години нещата можеха да се развият по друг начин. Това ни помага да растем заедно. Разбирателството е добро, групата е отворена за нови неща”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация