Евертън може да се раздели с големите си звезди

19:08
Евертън може да се раздели с големите си звезди

Ръководството на Евертън може да се види принудено да продаден най-конвертируемите си играчи, сред които са Джордан Пикфорд, Амаду Онана и Доминик Калвърт-Люин, ако сделката по смяната на собствеността в клуба се провали. Настоящият собственик Фарад Мошири се разбра с частния инвестиционен фонд 777 Partners да продаде дела си срещу 500 милиона пауна. Според „Дейли Мейл“ и „Мирър“ обаче сделката може да бъде блокирана от властите в Англия. Това ще се окаже голям удар за Мошири, който е решил да не инвестира повече в клуба и дори е взел заеми от 777 и MS Sports Capital, които да покриват текущите разходите на Евертън до смяната на собствеността. В добавка мърсисайдци обявиха, че са на загуба за пета поредна година, като за целия период загубите възлизат на 430 милиона паунда. Освен това клубът има да доплаща още 200 милиона паунда за новия си стадион.

През следващия месец Евертън ще трябва да дава обяснения пред независимата комисия на Премиър лийг, която следи за финансовия феърплей.

Всичко това означава, че ако сделката пропадне, а до януари клубът не привлече нови инвеститори, то ще трябва „карамелите“ да предприемат някои значими продажби през януари. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация