В Евертън се поздравиха с първи успех през сезона

21:56
В Евертън се поздравиха с първи успех през сезона

Евертън постигна първата си победа през този сезон в Премиър лийг, след като надделя с 3:1 като гост над Брентфорд. Двата отбора си размениха по един гол през първата част чрез Абдулай Дукуре (6') и Матиас Йенсен (28'). „Карамелите“ обаче бяха по-добрият отбор след почивката, а и в по-голямата част от първото полувреме, и заслужено спечелиха след попадения на Джеймс Тарковски (67') и Доминик Калвърт-Люин (71').

Шон Дайч направи само една промяна от мача с Арсенал - Джеймс Гарнър стартира вместо Арно Данжума, който остана на пейката. Там в началото бе и Доминик Калвърт-Люин. Рурлсев и Шаде започнаха за домакините за сметка на Бен Мий и Рико Хенри.

Домакините влязоха силно в мача и още в шестата минута поведоха в резултата. Тарковски свали с глава топката след центриране на Гарнър, а Дукуре по много хубав начин засече от воле за 1:0. Макнийл и Миколенко пропуснаха добри възможности да удвоят преднината на „карамелите“, а в 27-т минута удар на Дукуре срещна гредата. Секунди след това Йенсен прати топката в далечния ъгъл Пикфорд след първата атака на домакините. Останаха съмнения, че Уиса може да е в засада при атаката, но след прегледа ситуацията от ВАР попадението бе зачетено.

В 36-ата минута Бето трябваше да изведе Евертън отново напред, след като бе изведен от Гей очи в очи с Флекен и прехвърли стража, но топката премина встрани от далечната греда. Пет минути след това пък Люис-Потър пък пропусна добра възможност да направи пълен обрат, след като не успя да засече на далечната греда нещо средно между центриране и удар на Мбемо.

Евертън игра по-добре и в началото на втората част и в 67-ата минута „карамелите“ отново излязоха напред в резултата, след като Тарковски засече с глава центриране от корнер на Макнийл. Веднага след това Брентфорд можеше да изравни при едно разбъркване пред вратата на Пикфорд. До гол обаче не се стигна.

В 71-вата минута Доминик Калвърт-Люин сложи точка на спора. Той бе изведен от Гарнър и останал очи в очи с Флекен, промуши топката между краката на стража – 1:3. Това е първи гол на преследвания от контузии нападател от месец май насам. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация