Евертън има нов мажоритарен собственик

15:47
Евертън има нов мажоритарен собственик

Един от традиционните клубове в Англия - Евертън, вече е с нов мажоритарен собственик в лицето на "777 Партнърс". “Карамелите” обявиха за подписано споразумение, според което частният инвестиционен фонд купува всичките 94.1% акции на Фарад Мошири. Няма официална информация за стойността на сделката, но според "Телеграф" сумата е над 500 млн. паунда.

Очаква се чисто технически самият процес на смяна на собствеността да бъде завършен до края на годината, като освен това той подлежи на одобрение от Висшата лига, Футболната асоциация и Комисията за финансов надзор.

Преговорите продължиха в рамките на няколко месеца.

Евертън има девет титли на Англия, но всички те са преди създаването на Премиър лийг, като последната е от сезон 1986/87 г. По брой шампионски трофеи в местния футбол клубът от “Гудисън Парк” отстъпва само на Манчестър Юнайтед (20), Ливърпул (19) и Арсенал (13).

"777 Партнърс" имаше предложение за частични инвестиции и закупване на само 25% от акциите на Евертън осрещу 150 милиона паунда през май, което бе отхвърлено.

"777 Партнърс" притежава акции още в седем клуба, сред които са Цървена звезда, Васко да Гама, Херта и Дженоа.

Мошири купи 49.9% от акциите на Евертън през 2016-а, а през миналата година увеличи дела си до 94.1%. Въпреки милионите, които инвестира, отборът се представи слабо през последните два сезона и буквално в последния момент се спасяваше от изпадане.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация