България загуби от Казахстан на "Купа Дейвис"

16:45
България загуби от Казахстан на "Купа Дейвис"

Отборът на Казахстан спечели срещу България с 3-1 победи дуела си от Световна група I за “Купа Дейвис”. Това стана факт, след като първата ракета на казахстанците Александър Бублик надделя с 6:4, 7:6(4) над Димитър Кузманов в двубой, който се проведе на кортовете в Борисовата градина. Така националите ще играят нач за оставане в тази група, а на Казахстан предстои плейоф за място в Световната група.

Както е известно, през вчерашния ден Казахстан поведе 2-0 след победите на Тимофей Скатов над Кузманов и на Бублик над Янаки Милев. Днес обаче българите се върнаха в борбата чрез успех на Александър Лазаров и Александър Донски на двойки. Бублик обаче сложи точка на спора между двете страни с успеха си на сингъл днес.

Първият сет премина под контрола на световния №29, който проби още в първия гейм на Мико, но българинът успя да възстанови равенството с рибрейк при 4:4. Веднага след това обаче Бублик отново направи пробив и впоследствие спечели сета с 6:4.

Идентично без развитието на втория сет, когато Кузманов отново върна пробив при 4:4, но тогава той прояви самообладание и не позволи отново да бъде пробит. Българският тенисист, намиращ се на 179-ата позиция в ранглистата, дори имаше три сетбола при 6:5, но мощните сервиси и безупречните атаки на Бублик към мрежата му позволиха да остане в частта, а и след това да затвори мача в тайбрека.

"Нервен, емоционален, изключително важен мач. Той допусна много грешки, аз също, но той беше по-добър във важните моменти. Може би ми липсваше малко късмет", каза Кузманов след поражението.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация