Казахстан вече води убедително на България на "Купа Дейвис"

17:59
Казахстан вече води убедително на България на "Купа Дейвис"

19-годишният талант Янаки Милев не успя да сътвори изненада и допусна поражение с 4:6, 1:6 от първата ракета на Казахстан Александър Бублик в Борисовата градина. По този начин казахстанците поведоха с 2-0 в дуела срещу българите, който е част от Световна група I на “Купа Дейвис”.

Милев се противопостави на именития си съперник в първия сет, като дори имаше шанс да го измъкне при 4-4 и 0:30 в своя полза срещу сервиса на бомбардировача. Бублик, който се намира на 29-ата позиция в световната ранглиста, показа своята класа и обърна гейма, а веднага след това направи и ключов пробив, за да спечели откриващата част. Във втория сет интрига нямаше, тъй като Бублик проби още в началото и впоследствие довърши своя опонент.

Както е известно, по-рано през деня Димитър Кузманов не успя да даде преднина на България, след като допусна обрат срещу Тимофей Скатов с 6:3, 4:6, 3:6.

Програмата в неделя ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Лазаров и Александър Донски срещу Александър Недовесов и Андрей Голубьов. Следват синглите между първите ракети Кузманов срещу Бублик, а след това Милев срещу Скатов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация