Бивш английски национал занапред ще играе за Шотландия

21:01
Бивш английски национал занапред ще играе за Шотландия

Лятното попълнение на Нюкасъл Харви Барнс може да смени отборите, пишат британските медии. Става въпрос обаче не за нов клуб, а за националните отбори, като играчът може да замени английския национален отбор с този на Шотландия.

25-годишното крило има записан едва един мач за Англия, и то в приятелска среща - през октомври 2020 г. Барнс играе 14 минути в контролата с Уелс. След това обаче той въобще не попада в плановете на Гарет Саутгейт, като бе преследван и от контузии.

Футболистът има шотландски корени, като баба му и дядо му са именно от Шотландия. Конкуренцията в Англия е много сериозна и Барнс трудно би се преборил за място в отбора. За сметка на това Шотландия се представя впечатляващо в квалификациите за Евро 2024 и на практика е сигурен финалист. Именно тези факти може да натежат и за избора на Барнс да смени националните си отбори.

Крилото премина през лятото в Нюкасъл от Лестър за около 44 млн. евро. От началото на сезона Барнс влиза от пейката за “свраките”, като има 4 мача, в които записа гол и асистенция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация