Англия се издъни срещу Украйна (видео)

21:10
Англия се издъни срещу Украйна (видео)

Англия завърши наравно 1:1 в гостуването си на Украйна в мач от петия кръг от европейските квалификации. И двете попадения в срещата паднаха през първото полувреме и бяха дело на Олександър Зинченко (26’), който откри резултата в полза на домакините, и Кайл Уокър (41’), който изравни в полза на “трите лъва”. Срещата се игра пред около 40 хиляди гласовити привърженици на жълто-сините в град Вроцлав в Полша и бе ръковододен от българският рефер Георги Кабаков.

Англичаните овладяха топката от самото начало на двубоя и започнаха да разиграват много спокойно, търсейки празни пространства в отбраната на домакините. В петата минута Букайо Сака бе изведен от Белингам в наказателното поле, но топката му дойде дълга и излезе в аут.

Първата по-опасна атака на играчите на Серхий Ребров дойде чак в 20-ата минута и тя завърши с добро центриране, което можеше да доведе и до грешка на отбраната в червено, но в крайна сметка Кайл Уокър се намеси добре и предотврати опасността пред Джордан Пикфорд. Само пет минути след това играчите на Украйна проведоха отлична контраатака, която бе започната от Виктор Циганков, който превзе голямо пространство през центъра на терена, след това изведе отлично отляво към Георгий Судаков, а той необезпокояван от изостаналия Бен Чилуел центрира успоредно и малко назад към Олександър Зинченко, който реализира с левия крак за 1:0.

Веднага след попадението англичаните опитаха да вложат малко повече агресия в своите отигравания, но изглеждаха напрегнати от полученото попадение и извършиха няколко поредни нарушения. Играчите на Гарет Саутгейт получиха отлична възможност в 35-ата минута, когато Джуд Белингам отне топката в полето на Украйна, след което отлично намери на отлична позиция Джеймс Мадисън, но халфът сгреши при поемането на топката и тя му бе отнета.

Англичаните все пак стигнаха до равенството пет минути преди края на първата част, когато изтеглилият се в доста задни позиции Хари Кейн намери със страхотен 30-метров пас включващия се от задна позиция Кайл Уокър, който нахлу в наказателното поле и реализира. Ситуацията бе прегледана от българските арбитри със системата ВАР, след което попадението бе признато. Това е първо попадение за десния бранител с фленалкеата на националния тим.

В първите десет минути на втората част представителите на Албиона осъществиха две опасни атаки през дясната зона, които завършиха с центриране, но и двете подавания в пеналта бяха неточни. Именно от тази зона се измъкна Букайо Сака няколко минути след това, но този път реши да стреля с левия крак, но намеса на вратаря Георгий Бушчан с пръстите на ръката запрати топката в горната греда.

В 63-ата минута възпитаниците на Гарет Саутгейт поискаха дузпа за игра за това, че кълбото срещна ръката на бранител след удар на Букайо Сака, но Кабаков подмина ситуацията. В 70-ата минута Михайло Мудрик падна след корнер на границата на наказателното поле след съприкосновение с Рашфорд, но Кабаков реши, че английският футболист не е извършил нарушение. В последните десетина минути на двубоя двата тима си размениха няколко по-опасни атаки, но и трудно стискаха до удари.

С тази точка Англия продължава да е на първото място в групата с 13 точки, след като това бе първото им равенство в квалификациите след четири поредни победи. Украйна пък е на второто място със седем точки, но и с два мача повече от Италия, която по-късно днес ще се изправи срещу Македония.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация