Даниил Медведев: Условията бяха брутални

17:53
Даниил Медведев: Условията бяха брутални

Руският тенисист Даниил Медведев предупреди, че някой от играчите може да умре на корта заради жегата на Откритото първенство на САЩ.

Шампионът в Ню Йорк през 2021 година Медведев се нуждаеше медицинска помощ и от инхалатор заради проблеми с топлото време и високата влажност на "Флашинг Медоус" преди мача от четвъртфиналите срещу сънародника си Андрей Рубльов.

Покривът на Централния корт "Артър Аш" беше затворен частично, за да предпази тенисистите от пряката слънчева светлина, но и двамата изглеждаха много изтощени и изтормозени по време на почти 3-часовата битка, спечелена от Медведев с 6:4, 6:3, 6:4.

В края на третия сет, когато Медведев отиде да си вземе кърпата след разиграване, той каза за една от телевизионните камери: "Играч ще умре и всички ще видят".

След двубоя третият в световната ранглиста припомни и случая с китаеца У Ибин, който при подобни условия колабира по време на мач във Вашингтон .

"Мога да говоря много, условията бяха брутални и за двама ни. Не знам дали това може да бъде видяно на камерите. Потим се обилно и непрекъснато се нуждаем от много кърпи. Не ми остана кожа около носа, силно зачервено е, но това не е от слънцето, а от непрекъснатото бърсане. Преди малко видях Андрей в съблекалнята и при него е същото. Не става въпрос за слънчево изгаряне. Не знам какво щеше да стане, ако мачът беше продължил още по-дълго. Със сигурност можеше да стане опасно. Може би щяхме да се измъчим и да бъдем по-добре на следващия ден или да се получи като с У, който припадна", коментира руснакът.

Той призна, че е имал физически проблеми и след след края на срещата.

"Сега, като мина малко време, се чувствам по-добре, но продължавам да бъда много уморен. Интервюто на корта веднага след мача беше много тежко. Бях с кърпа с лед на врата, но всичко ми беше мъгляво. Не виждах ясно. Може би защото мачът беше свършил и адреналинът беше намалял. След това отидох в съблекалнята, където също беше тежко, защото просто исках да седна и да не ставам с часове, но това не е добър начин за възстановяване. Затова поседях 10-15 минути, след което направих ледена баня. Преоблякох се, но отново получих проблем, вероятно кръвната ми захар се вдигна и пак започнах да се потя, а главата ми се въртеше. Стоях пред климатика, а от мен се лееше пот. Казах на екипа си да ми донесат да хапна нещо и едва след това се почувствах по-добре", обясни Медведев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация