Лука Дончич беше страшно разочарован от отпадането на Словения

20:34
Лука Дончич беше страшно разочарован от отпадането на Словения

Звездата на словенския национален отбор по баскетбол Лука Дончич изрази своето възмущение от съдиите след поражението от Канада с 89:100 в полуфиналите на Световното първенство. Лидерът на словенците се оплака от липсата на отсъдени нарушения спрямо него и отношението, с което съдиите се отнасят към гарда. Самият Дончич бе дисквалифициран с две технически нарушения заради реакции.

“Всички знаят от какво съм разочарован. Когато играя за националния отбор, аз показвам много емоции. В повечето случаи не успявам да контролирам себе си, заради което си създавам доста проблеми. Един от съдиите каза на мой съотборник, че няма как да ми отсъди нарушение, защото съм реагирал твърде гневно. Мисля, че това не е никак честно. Знам, че се оплаквам много от реферите, но не е честно”, заяви Дончич, след което прояви уважение към Брукс.

“От друга страна трябва да призная, че Дилън игра страхотно. Той действаше много физически в защита, както винаги прави. Много хора не го харесват, но аз го уважавам за това, което прави, защото го прави добре”, добави Лука на пресконференцията след мача.

Тимът на Словения продължава участието си на Световното с двубой срещу Литва утре от 15:30 часа в битка за разпределение на местата от 5-о до 8-о.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация