Напрежение между Тен Хаг и Санчо след поражението от Арсенал

15:10
Напрежение между Тен Хаг и Санчо след поражението от Арсенал

В неделя следобед Манчестър Юнайтед загуби с 3:1 гостуването си на Арсенал и остана с актив от шест точки след първите си два двубоя в Премиър лийг за новия сезон. Още преди срещата обаче фенове и специалисти бяха изненадани от новината, че Джейдън Санчо не е в групата на “червените дяволи” без да има допълнителна информация защо това е така. Бившият футболист на Борусия Дортмунд бе сред резервите в първите три мача до момента.

След срещата мениджърът на тима Ерик тен Хаг бе попитан за причината за отсъствието на Санчо и нидерландецът отговори, че това се дължи на слабото му представяне в тренировките през последната седмица преди дербито с артилеристите.

“Решихме Джейдън да не е част от състава на тима на база на представянето му в тренировките. Трябва да се представяш на определено ниво всеки ден в Манчестър Юнайтед и и ние правим избор в линията на нападението. За този мач той не бе сред избраните,” заяви лаконично Тен Хаг.

Малко след това самото крило обаче реши да отговори на своя мениджър с пост в социалните мрежи, в които се противопоставя на думите на своя наставник, като се определя като “изкупителна жертва”.

“Моля, не вярвайте на всичко, което четете! Няма да позволя на хората да говорят неща, които са напълно неверни, поведението ми в тренировките през тази седмица бе много добро. Вярвам, че има други причини за тази ситуация, в които няма да навлизам, тъй като съм изкупителна жертва от дълго време, което не е честно! Всичко, което иска да правя, е да играя футбол с усмивка на лицето и да допринасям за тима. Уважавам всички решения, които са взети от треньорския щаб, имам възможност да играя с фантастични играчи, за което съм благодарен, и знам, че всяка седмица е предизвикателство. Ще продължа да се боря за емблемата, каквото и да стане”, написа Санчо в отговор.

Англичанинът е част от Манчестър Юнайтед от лятото на 2021-а година, когато за него бяха платени 85 милиона евро на Борусия Дортмунд. След идването си той така и не успя да оправдае големите очаквания към себе си. През миналата година новият към онзи момент наставник на тима Ерик тен Хаг отново не бе доволен от представянето на играча в тренировките и той бе изваден от състава за няколко месеца, а в един момент дори пратен на индивидуален лагер в Нидерландия, където да подобри своето състояние.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация