Брайтън задълбочи кризата в Нюкасъл

00:12
Брайтън задълбочи кризата в Нюкасъл

Брайтън нанесе трета поредна загуба на Нюкасъл в Премиър лийг, след като съкруши с 3:1 "свраките" на своя стадион. Успехът на "чайките" бе напълно заслужен, а с най-голям принос за него бе 18-годишният талант Еван Фъргюсън (27', 65', 70'), който отбеляза хеттрик. Калъм Уилсън вкара почетния гол за Нюкасъл в добавеното време на срещата. 

Роберто Де Дзерби направи три промени в сравнение със загубата от Уест Хам. Жан Пол Ван Хеке, Жоел Велтман и Жоао Педро стартираха за сметка на Джеймс Милнър, Адам Уебстър и Дани Уелбек, който пропусна двубоя заради контузия.

Свен Ботман не можеше да играе заради травма в глезена. Вместо него в центъра на защитата на Нюкасъл бе преместен Дан Бърн, а като ляв бек влезе Мат Таргет.

Още във втората минута гостите имаха добра възможност след перфектен пас на Гимараеш към Исак. Шведът обаче се забави, което даде шанс на Ван Хеке да се върне и да попречи на нападателя. Две минути след това Исак пропусна втори шанс, след като засече от десетина метра центриране от Тонали, но ударът му премина встрани от вратата. След тези две ранни възможности за гостите Брайтън обаче заигра по-добре.

Центриране на Марч рикошира в Таргет в 11-ата минута и Поуп трябваше да се намесва и да избива корнер. Малко след това Фъргюсън получи от Гилмор, но стреля слабо и Поуп спаси. В 16-ата минута Вербруген направи важно спасяване след нещо средно между удар и центриране на Алмирон, след което се получи рикошет и топката се насочи към вратата.

Така се стигна до 27-ата минута, когато Поуп сгреши фатално. Първо той не успя да изрита добре топката напред и я подаде на Еступинан, който потърси Митома. Поуп изби с крак удара на японеца. Топката стигна до Гилмор, който стреля от 25 метра, Поуп опита да улови, но изпусна кълбото и Фъргюсън вкара отблизо.

Две минути след това Брайтън можеше да удвои при една контраатака, но Жоао Педро стреля над вратата.

"Чайките" отправиха цели 12 удара към вратата на Поуп само през първата част, като четири от тях бяха точни. Нюкасъл завърши полувремето бе точен изстрел, така че авансът на Брайтън бе напълно заслужен.

След почивката Нюкасъл започна да владее много повече топката, но положенията липсваха. В 65-ата минута Евън Фюргъсън нанесе втори решаващ удар. Гилмор го намери след средната зона, след което 18-годишният нападател напредна и стреля от 25 метра за 2:0. Поуп нямаше шанс.

Веднага след това Антъни Гордън пропусна страхотна възможност да върне Нюкасъл в мача, но от десетина метра стреля лошо и неточно.

В 71-вата минута Евън Фъргюсън сложи точка, оформяйки своя хеттрик. Митома проби през центъра, след което пусна към таланта, чийто удар от границата на наказателното поле рикошира във Фабиан Шер и влезе за трети път във вратата на Поуп.

В добавеното време Калъм Уилсън отбеляза почетния гол за Нюкасъл, след като догони едно дълго подаване на Лонгстаф, преодоля Ван Хеке и с хубав удар с външната част на обувката прати топката в далечния ъгъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация