Нотингам шамароса Челси насред Лондон

19:57
Нотингам шамароса Челси насред Лондон

Нотингам Форест спечели с минималното 1:0 в гостуването си на Челси в мач от четвъртия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение в двубоя падна през второто полувреме и бе дело на привлечения от Манчестър Юнайтед - Антъни Еланга (48’). Домакините държаха инициативата в двубоя почти през цялото време, но отново отправиха твърде много неточни удари в предни позиции, а като цяло не успяваха да се възползват от собственото си надмощие и изглеждаха доста ялови в креативен аспект.

Футболистите на Маурисио Почетино овладяха случващото се на терена от самото начало и почти обсадиха наказателното поле на гостите. В 16-ата минута Конър Галахър стреля опасно. Все пак атаките на “сините” в тези минути до голяма степен изглеждаха доста еднотипини и предвидими за техния противник, като по-голямата част завършваха с центрирания отдясно на Рахийм Стърлинг. При едно такова влизане на фланговия играч в пеналта се стигна до сблъсък, но съдията остана безмълвен.

Играчите на Стив Купър пък на два пъти при контраатаки стигнаха до фалове в опасна близост до пеналта на домакините, като при вторият бранителите трябваше да чистят панически. Малко след това Тайуо Ауоний получи на границата на малкото наказателно поле, но изстрелът му премина опасно покрай дясната греда. В добавеното време Бен Чилуел осъществи опасен пробив по левия фланг и центрира много опасно, но там Никлас Джаксън не успя да стигне до топката. Играта в последните десетина минути на първата част се накъса от доста нарушения и съдията раздаде цели четири жълти картона.

Момчетата на Стив Кларк започнаха великолепно втората част. Те успяха да отнемат в средата на терена, когато се възползваха от грешка на Кайседо, Ауоний напредна и пусна към новото попълнение Антони Еланга, който реализира за 0:1 с десния крак.

Домакините опитаха да реагират веднага и няколко минути по-късно отново Бен Чилуел центрира успоредно, но там играч в синьо не успя да стигне до топката. В 55-ата минута Енцо Фернандес намери отлично Николас Джаксън в наказателното поле, но нападателят бе блокиран впечатляващо от Уили Боли. В 66-ата минута Робърт Санче бе напът да сбърка, като намери свой съотборник, но нацели играч в червено в гърба, но футболистите на Нотингам, за негово щастие, не успяха да се възползват. Минутка след това отново Енцо Фернандес изведе по великолепен начин Джаксън зад гърба на бранителите, но Мат Търнър се намеси и предотврати опасността.

Десетина минути преди края на редовното време футболистите на Нотингам успяха да изнесат за известно време играта в предни позиции и пропуснаха някои възможности. Точно тогава дойде и вероятно най-добрата ситуация за Челси в двубоя до момента. Тя се случи в 84-ата минута, когато Рахийм Стърлинг напредн много добре в наказателното поле, стигна до самата аут линия и успя да върне малко назад, а там Никлас Джаксън пред напълно опразнената врата не успя да вкара и прати кълбото над напречната греда на Мат Търнър. Тиаго Силва стреля много опасно от много трудна позиция малко след това, но американският страж спаси.

На терена постепенно Почетино пусна Нони Мадуеке, Михайло Мудрик и Коул Палмър, но те също не успяха да донесат необходимата креативност и нужното, за да стигнат Челси поне до изравнително попадение. Така Челси имат едва четири спечелени точки от първите си четири двубоя в първенството. Нотингам пък има шест след две победи от същия брой двубои.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация