Топ 10 на отборите, които похарчиха най-много за трансфери това лято

17:42
Топ 10 на отборите, които похарчиха най-много за трансфери това лято

Челси е клубът, похарчил най-много пари за трансфери през това лято, показват изчисленията на канала TNT Sports. “Сините” от Лондон са пръснали близо 464 млн. евро за нови попълнения, като сред най-скъпите от тях бяха Мойсес Кайседо (116 млн.), Ромео Лавия (62 млн.), Кристофър Нкунку (60 млн.), Коул Палмър (47 млн.), Аксел Дисаси (45 млн.) и Николас Джаксън (37 млн).

Логично отборите от Премиър лийг преобладават в тази класация, като в Топ 10 са още тимовете на Тотнъм, Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Втори е тимът на Ал-Хилал, който взе бразилската суперзвезда Неймар за 90 млн евро, Малком (60 млн.), Рубен Невеш (55 млн.), Александър Митрович (52 млн.) и Сергей Милинкович-Савич (40 млн.). Прави впечатление, че в Топ 10 от най-харчещите клубове през това лято са още два саудитски тима - Ал-Ахли и Ал-Насър. Не бива да се забравя също, че трансферният прозорец в Саудитска Арабия затваря в средата на 20 септември, така че има време да още размествания. Саудитската лига е и на второ място по похарчени трансфери през лятото.

Пари Сен Жермен, който вчера привлече Рандал Коло Муани от Айнтрахт за близо 90 млн. евро с възможните бонуси, е на третата позиция. Парижани бяха изключително активни на трансферния пазар, като взеха още Мануел Угарте (60 млн.), Усман Дембеле (50 млн.), Люка Ернандес (45 млн.) и Брадли Баркола (45 млн).

Байерн е на 10-о място в класацията, след като даде близо 100 млн. евро за Хари Кейн и още 50 млн. за Ким Мин-Жае. Още по-любопитно е, че сред най-харчещите клубове през това лято няма нито един отбор от Испания и Италия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация