Зверев е четвъртфиналист в Синсинати след успех над Медведев

23:04
Зверев е четвъртфиналист в Синсинати след успех над Медведев

Александър Зверев постигна първа победа над състезател от топ 10 на ранглистата на АТР и в същото време прекъсна серията от четири поредни загуби от Даниил Медведев, за да се класира на четвъртфинал на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. Германецът спечели мача с 6:4, 5:7, 6:4 и ще срещне в следващия етап на турнира с награден фонд 6 600 000 долара Адриен Манарино. 

При силния вятър, който създаваше проблеми и на двамата, Зверев се нагоди по-успешно и успя да вземе важните моменти в срещата. Той спаси две точки за пробив при 4:4 в първия сет, след което на свой ред взе подаването на Медведев и при свой сервис взе третия сет и с това и мача да 2 часа и 34 минути. В първия сет той проби за 4:3, след което от два опита затвори началната част. Номер 3 в света Медведев обаче вдигна оборотите във втората част и изравни резултата преди да се стигне до оспорвания трети сет. 

"Играх при много трудни условия срещу много силен противник. Той никога не ти дава и минута покой, никакво предимство няма да ти подари. Щастлив съм, защото се преборих за всяка една точка, иначе нямаше как да премина", заяви Зверев след края на срещата. 

Той ще се опита да спечели втора титла през сезона след тази в Хамбург и общо шеста в турнир от веригата "Мастърс 1000". 

6:3 в първия сет и аванс от 3:0 във втория бяха достатъчни за Адриен Манарино, тъй като съперникът му Макензи Макдоналд (САЩ) се отказа заради контузия. Всъщност американецът излезе да играе с проблем, който така и не успя да преодолее и това го принуди да се откаже. 

Друг четвъртфинал оформиха Хуберт Хуркач (Полша) и Алексей Попирин (Австралия). Полякът Хуркач отстрани номер 4 в схемата на турнира Стефанос Циципас (Гърция) с 6:3, 6:4 за малко повече от час. Хуркач доминираше напълно, а в определени моменти игра за публиката и сам се наслаждаваше на представянето си. Алексей Попирин пък се справи с финландеца Емил Русувуори с 6:2, 1:6, 6:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация