В ПСЖ още не знаят какво да правят с Мбапе

16:12
В ПСЖ още не знаят какво да правят с Мбапе

В Пари Сен Жермен още умуват как да постъпят с бунтуващата се звезда на тима Килиан Мбапе. Според информация на RMC Sport е твърде вероятно той да бъде закотвен на пейката или въобще да не попадне в групата за първия мач от кампанията в Лига 1 на 12 август - домакинството на Лориен.

Собственикът на парижани Насер Ал Хелаифи остава твърд в решението си да упражни натиск върху Мбапе. Той не разбира защо футболистът не е приел да продължи договора си с ПСЖ, след като в него е щяло да има клауза той да бъде продаден през следващото лято. Клубът смята, че  е дал всичко на Мбапе и до голяма степен ситуацията е “неразбираема” за катарския собственик.

Играчите на ПСЖ се завръщат към тренировките в понеделник след предсезонното си азиатско турне. Мбапе най-вероятно ще тренира с футболистите, които вече са нежелани в тима и чакат да бъдат трансферирани.

Според информациите наставникът на тима Луис Енрике не се чувства комфортно от ситуацията с Мбапе, макар и да е знаел какво го очаква, когато е приел да поеме треньорския пост в ПСЖ. Испанският специалист иска да използва голямата звезда на отбора, но на този етап това няма как да стане. Спортният директор Луис Кампос пък играе помирителна роля и се опитва да успокоява всички страни.

Все още няма развитие около бъдещето на Мбапе, като от единствената желана от него следваща дестинация - Реал Мадрид, засега запазват пълно мълчание по темата. Появиха се спекулации, че голямата звезда на френския футбол може да озове и под наем в Челси. Очаква се през следващите дни ПСЖ да финализира трансферите на Усман Дембеле от Барселона и Гонсало Рамош от Бенфика, което допълнително подхранва слуховете, че клубът ще се раздели с Мбапе още през това лято.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация