Неймар се завърна подобаващо за ПСЖ

17:29
Неймар се завърна подобаващо за ПСЖ

След около шест месеца извън терените Неймар се завърна в игра по повече от убедителен начин. Нападателят на Пари Сен Жермен реализира първите два гола и подаде на Марко Асенсио за третия за победата на своя тим с 3:0 над рекордьора по титли на Република Корея Чонбук Моторс в контрола в Бусан. Това беше последният спаринг на французите от предсезонната подготовка.

Заради тежка контузия и операция бразилският ас не беше играл от февруари насам. Неймар нямаше минути и в летните проверки досега, но този път новият наставник Луис Енрике заложи на него като титуляр и го остава на терена през цялото време.

Първото си попадение бившият играч на Барселона реализира в 40-ата минута, като имаше шанс топката първо да се отклони в крак на футболист на домакините, а след това и от страничната греда.

Неймар удвои в 83-тата след асистенция на Фабиан Руис.

Пет минути по-късно той направи двойно подаване с друга от смените - Асенсио, който заби третия гол.

Титуляр за ПСЖ в контролата беше 16-годишният брат на Килиан Мбапе - Итан Мбапе, който действаше в халфовата линия. Там беше и Марко Верати, за когото това вероятно беше последния мач за клуба, след като според информациите той потегля към Ал-Хилал.

Френският гранд започва защитата на титлата си в Лига 1 с домакинство на Лориен на 12 август.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация