Ето кои отбори проявяват интерес към Мбапе

15:04
Ето кои отбори проявяват интерес към Мбапе

Пет клуба проявяват интерес към суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, след като клубът го постави в трансферната листа поради нежеланието на нападателя да удължи своя договор, пише “Марка”.

Разбира се, първият от тях е Реал Мадрид, който от доста време е сочен като абсолютен фаворит за следващ клуб на Мбапе. Намерението на “лос бланкос” обаче е да изчакат една година и да привлекат нападателя през следващото лято като свободен агент. Друг отбор, който желае да подпише с 24-годишния играч, е саудитският Ал-Хилал, откъдето са отправили грандиозна оферта към френския национал. Според Николо Скира става въпрос за тригодишен договор със заплата от 400 млн. евро на сезон.

Останалите три клуба са от Премиър лийг: Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Челси. Интересът на “червените дяволи” не е обвързан с възможността клубът да бъде закупен от катарски инвеститори. Президентът на “шпорите” Даниел Леви пък е в близък контакт с колегата си Насер Ал-Хелаифи покрай желанието на ПСЖ да привлече Хари Кейн. Междувременно, "сините" трябва да внимават с опитите си да вземат Мбапе, тъй като са следени от УЕФА заради финансовата си ситуация и имат нужда от продажби на играчи преди да се впуснат в надпреварата за голмайстора на френския шампион.

В Испания и Франция обаче са категорични, че желанието на Мбапе остава той да заиграе в Реал Мадрид след година и че дори е готов да прекара предстоящия сезон на пейката на парижани, за да изпълни своята цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация