Алкарас е първият сигурен участник за Финалите на АТП

18:00
Алкарас е първият сигурен участник за Финалите на АТП

Испанецът Карлос Алкарас e първият тенисист през настоящия сезон, който събра достатъчно точки, за да се класира за Финалния турнир на Асоциацията на тенисистите професионалисти (ATP), съобщиха от организацията.

В неделя Алкарас спечели титлата на "Уимбълдън", побеждавайки на финала сръбската звезда Новак Джокович и запази първото място в ранглистата на ATP. 20-годишният испанец спечели шест турнира този сезон. Той събра 6675 точки и се класира за финалите на ATP за втора поредна година. Алкарас не успя да участва в надпреварата през миналия сезон заради контузия.

Новак Джокович заема второ място в шампионската ранглиста с 5945 точки и има големи шансове да бъде сред участниците във Финалния турнир на ATP. Той спечели два турнира от Големия шлем този сезон - Откритото първенство на Австралия и "Ролан гарос".

Руснакът Даниил Медведев е трети с 5120 точки. Четвъртата позиция разделят Стефанос Циципас (Гърция) и Яник Синер (Италия) с по 3175 точки.

Финалният ATP турнир ще се проведе от 12 до 19 ноември в Торино (Италия). Осемте тенисисти с най-много точки през сезона участват в последното състезание за годината. Шампион от миналата година е Новак Джокович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация