Ноле: Карлос, мислех, че ще имам проблеми с теб само на клей и на твърди кортове, но не и на трева

00:02
Ноле: Карлос, мислех, че ще имам проблеми с теб само на клей и на твърди кортове, но не и на трева

Новак Джокович не скри разочарованието си от загубения финал на "Уимбълдън" срещу Карлос Алкарас. Сърбинът обаче отново показа, че е истински джентълмен и след мача заяви, че по-добрият тенисист е спечелил, като това е станало абсолютно заслужено.

"Денят не бе толкова добър за мен, но бе добър за Крлос. Трябва да започна с това да оценя представянето му, защото той показа изумително качество до края на мача. Когато трябваше да сервира, направи няколко страхотни сервиса, големи разигравания и абсолютно заслужаваше титлата. Ти си невероятен! Мислех, че ще имам проблеми с теб само на клей и на твърди кортове, но не и на трева. Сега това е друга история. Поздравления за невероятния начин, по който се адаптира към настилката. Не беше играл много на трева преди този "Уимбълдън". Ти спечели и в Куинс. Поздравления на целия ти екип, Хуан Карлос Фереро и останалите - страхотна работа", започна Ноле. 

"От моя гледна точка, никога не обичам да губя, особено мачове като този. Като оставим назад емоциите, трябва да бъда благодарен, защото спечелих в миналото много такива равностойни срещи. Спомняте си финала през 2019 г. срещу Родъжр, когато изоставах с мачбол. Може би спечелих и други финали, когато си мислех, че това няма как да стане", допълни сърбинът.

"Утре сутрин може и да се гордея от сезона до момента, но днес - не чак толкова. Трудно е да се преглътне такава загуба, но това е един от тези моменти, за които работиш всеки ден - да бъдеш в състояние да играеш на подобни финали, на големите кортове, на най-големите турнири. Чувствам се благословен, че имах възможност да изиграя толкова големи мачове в кариерата си. Това бе поредният такъв в историята, която ще оставя след себе си. Разбира се, че няма как да съм удовлетворен, защото не спечелих, но бях надигран от по-добър тенисист. Надявам се обаче, че ще се завърна по-силен", каза още Джокера.

"Радвам се да видя, че синът ми все още е там на трибуните и все още се усмихва. Обичам те! Благодаря ти за подкрепата, обичам ви!", завърши емоционално Джокович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация