САЩ се класира на полуфиналите в "Голд къп" след труден успех над Канада

08:26
САЩ се класира на полуфиналите в "Голд къп" след труден успех над Канада

Отборите на САЩ и Канада изиграха инфарктен двубой с много обрати, който в крайна сметка завърши след победа с дузпи за “янките”, която ги прати на 1/2-финалите в турнира "Голд къп" на КОНКАКАФ.

Двубоят завърши след 120 минути при резултат 2:2, като мачът отиваше към нулево равенство в редовното време, но в 88-ата минута Брандън Вазкез откри за Канада. Тогава “кленовите листа” вече се виждаха победители, но съдията посочи бялата точка и Стивън Витория изравния в 93-ата минута.

В двете продължения по 15 минути нещата се обърнаха на 180 градуса. Тогава в 109-ата минута Якоб Шафелбург донесе пълния обрат за американците, но в 115-ата минута Скот Кенеди си отбеляза нелеп автогол, който прати мача в изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Там янките демонстрираха повече воля и макар да изпуснаха първия изстрел чрез Брандън Вазкез, те реализираха следващите си три изпълнения благодарение на Кейд Коуъл, Джанлука Бузио и Хесус Ферейра. Канадците пък вкараха чрез Калъм Милър и Джейсън Ръсел-Роу, но пропуските на Стивън Витория, Лиъм Фрейзър и Чарлз-Андреас Брайм натежаха и в крайна сметка САЩ спечели дузпите с 3:2.

В 1/2-финалите на турнира американците ще играят с Панама, като мачът е на 13 юли (четвъртък) от 2:30 българско време. Два часа и половина по-късно ще играе и другата полуфинална двойка на Ямайка и Мексико.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация