Назон бележи, Хаити стартира с победа турнира "Голд Къп" (видео)

06:57
Назон бележи, Хаити стартира с победа турнира "Голд Къп" (видео)

Голмайсторът на ЦСКА - София Дюкенс Назон беше в основата на победата на Хаити над Катар с 2:1 на старта на Голд Къп. Нападателят изравни от дузпа в края на първото полувреме и стана първият футболист от Хаити, който се разписва в 4 поредни издания на турнира (2015, 2019, 2021 и 2023 г.). 


Хаитяните влязоха като аутсайдер в мача срещу домакина на Мондиал 2022, но бяха по-добрият отбор и заслужено стигнаха до трите точки, които им дават огромен шанс да прескочат груповата фаза. Победнотото попадение вкара Францдли Пиеро в добавеното време. 


Любопитното е, че Пиеро беше в трансферните планове на ЦСКА - София преди година, но избра офертата на Макаби (Хайфа) и “червените” се насочиха към сънародника му Назон. 


Катар поведе в 20-ата минута с точен изстрел на Юсуф Абдел Разак, но малко преди почивката Хаити получи дузпа и Назон прати топката в центъра на вратата за 1:1. През второто полувреме катарците не отправиха нито един точен изстрел, а в 97-ата минута Карнеджи Антоан центрира към Пиеро, който отблизо донесе успеха на Хаити


Вторият мач на Назон и компания е срещу един от фаворитите за трофея Мексико, който разгроми Хондурас с 4:0.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация