Ново попълнение на ЦСКА изпорти дузпа, отборът му отпадна от "Голд къп" (видео)

04:43
Ново попълнение на ЦСКА изпорти дузпа, отборът му отпадна от "Голд къп" (видео)

Най-скъпото лятно попълнение на ЦСКА София Матиас Фаетон се превърна в грешник за националния отбор на Гваделупа в двубоя срещу Гватемала от третия кръг на груповата фаза на "Голд Къп". Нападателят, за когото "червените" платиха 2 млн. евро, пропусна дузпа в 88-ата минута и тимът му загуби с 2:3, като по този начин не успя да стигне до директните елиминации.

Ситуацията преди последните мачове в групата беше такава, че Гваделупа се нуждаеше само от точка, за да се класира за четвъртфиналите. Отборът на селекционера Жослен Англома на два пъти повеждаше, но Гватемала намери сили да направи обрат и да финишира на първо място със 7 точки. Втората позиция зае Канада. "Кленовите листа" победиха с 4:2 аутсайдера Куба и събраха 5 точки, а Фаетон и компания останаха трети с 4 пункта.

Гваделупа създаде повече положения преди почивката и заслужено поведе в 27-ата минута. Тогава Жордан Леборн комбинира с Андрю Гравилон, който откри резултата. В края на полувремето Рубио Рубин възстанови равенството с глава, засичайки перфектно центриране от левия фланг на Естебан Гарсия.

Втората част започна с опасни атаки и към двете врати. В 63-ата минута съдията първо отмени гол за Гваделупа, а после отсъди дузпа за тима заради игра с ръка на противников бранител. Зад топката застана Анж-Фреди Плюман и не сбърка - 2:1. Много скоро Рубио Рубин изравни с втори си гол, а в 76-ата минута силен удар на Карлос Мехия изведе Гватемала напред.

Голямата драма настъпи в 88-ата минута. Гваделупа получи още една дузпа, отново за игра с ръка на футболист на Гватемала в собственото наказателно поле. Плюман вече беше заменен и с отговорността да класира отбора на четвъртфиналите се нагърби Фаетон. Изпълнението на дузпата се забави заради фен, който нахлу на терена. Фаетон избра да стреля в левия ъгъл на вратата, но стражът на Гватемала Николас Хаген отгатна посоката и спаси.

Добавеното време от 7 минути измина без Гваделупа да получи нов шанс да се добере до скъпоценното равенство, а в последните секунди Стив Солве получи червен картон. Гватемала ще играе на четвъртфиналите на "Голд Къп" за първи път от 11 години и ще се изправи срещу Ямайка. Другата сигурна двойка е САЩ - Канада.

Фаетон завърши турнира с два гола във вратата на Куба. Нападателят веднага ще отпътува за Австрия, за да се присъедини към лагера на ЦСКА-София в алпийската страна.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация