Чави: На прав път сме

14:39
Чави: На прав път сме

Треньорът на Барселона Чави Ернандес призна, че отборът трябва да бъде подсилен с още нови попълнения и такива ще има, макар че финансовите проблеми на клуба усложняват тази задача. Серхио Бускетс, Жорди Алба и Самюел Юмтити напуснаха "Камп Ноу" през това лято, а до момента каталунците се подсилиха с Илкай Гюндоган и Иниго Мартинес.

"Когато си футболист, можеш да си починеш повече, но когато си треньор, стоиш на телефона и чакаш трансфери и други подобни истории... Все пак успях за малко да се откъсна с моето семейство и да възстановя енергията си. Искам отново да покажем, че Барса ще продължи да печели титли. На прав път сме.

Трябва да подобрим отборната игра, да атакуваме по-добре и да бъдем по-конкурентни. Имаме недовършена работа в Шампионската лига. Подсилваме се с новите попълнения, които вече дойдоха, и тези, които тепърва ще пристигнат.

Губим много с напускането на Бускетс и Алба. Те бяха много влиятелни в съблекалнята. Капитаните ще бъдат определи след гласуване. Пълна демокрация.

В лицето на Гюндоган имаме универсален играч с огромни технически качества. Той е победител, беше капитан на Сити и спечели последното издание на Шампионската лига. Това говори достатъчно. Ще ни помогне много.

Намираме се в комплицирана ситуация. Трябва да се съобразим с икономическата ситуация. Казаха да ми говоря повече за футбол, отколкото за пари. Вероятно няма да успеем да направим всичко, което планирахме, но със сигурност предстои да се случат още неща. Не мога да говоря за имена. Няма защо да се лъжем. Има зони, в които трябва да се подсилим. Има липсващи парчета в състава. Президентът обаче върши много добра работа. Матеу Алемани също. Трансферният прозорец ще бъде дълъг.

Трябва да гледаме и към нашите кадри. Аз винаги съм го правил и ще продължа. Балде е пример за това. Имахме други идеи за него, но той избухна по време на предсезонната подготовка през миналото лято и впоследствие се превърна в решаващ играч.

Имаме огромно уважение към Реал Мадрид, но не ме интересуват или тревожат техните трансфери. Със сигурност ще са по-силни.

Щастлив съм за Луис Енрике. Той имаше огромно влияние върху мен по време на последната ми година като играч и капитан на Барселона.

Новият договор? Аз съм на мястото, на което искам да бъда. Никога няма да имам проблеми с клуба. Когато кажат, ще седнем и ще говорим. Ще се съобразя с обстоятелствата", заяви Чави Ернандес на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация